Vizažistica Lisa Eldridge: Ruž za usne je višenamjenska formula

Ako želite usnama dati dubinu i dodatnu dimenziju, poigrajte se olovkom za usne, predlažem nešto dublju nijansu od samog ruža, savjetuje Lisa Eldridge, slavna vizažistica, prenose 24sata.

Drugi trik je dodavanje sloja sjajila na ruž, koji će vizualno povećati usne i dati im notu visokog sjaja.

Ako želite malo promijeniti nijansu usana, predlaže kombinaciju olovke za usne i sjajila. Ovdje je praktično koristiti prirodne nijanse olovaka, poput boje mesa ili kože. Sjajilo će dati hidrataciju, mekoću i dugotrajnost.

Vizualni volumen usnama će dati i inovativna tekstura tekućeg ruža ili onog u varijanti gela. Potrebno je nanositi ih kistom, prvo po rubu usana, onda prema unutra.

– Olovke su super za korigiranje oblika usana, mnoge žene imaju jednu usnicu tanju od druge – ispričala je Eldrisge za Bydrie.

Ruž možete koristiti i kao rumenilo, jer najbolje je kad su te dvije nijanse što sličnije. Naime, uzimite prstima malo ruža s usana i utrljajte na obraze, savjetuje stručnjakinja.

– Poanta je da se nijansa rumenila ne ‘tuče’ s onom ruža za usne – ističe Lisa.

U ruž možete dodati i malo tekućeg highlightera ili bronzera, jer sjajna tekstura ružu će dati dodatni sjaj i postojanost, naročito ako je formula mat.

Facebook Komentari