Uefa kaznila Rijeku i HNS zbog kršenja anti-korona protokola

Nema gledatelja, nema već desetljećima nepoželjne i zabranjene pirotehnike, nema rasističkih povika… Ali to ne znači da nema kazni za nogometne klubove i saveze!

Uefa je, naime, kaznila tri kluba iz Lige prvaka zbog kršenja pravila o zaštiti navijača na stadionima tijekom trajanja pandemije korona virusa! Ali i Rijeku i Hrvatski nogometni savez…

Francuski Rennes mora platiti 10.000 eura, a kijevski Dinamo i Ferencváros po 5000 eura jer nisu poštovali sigurnosni protokol. Na tribinama se, naime, u prvim kolima, dok je još bio dopušten dolazak dijela gledatelja, nije poštivala socijalna distanca, neki nisu nosili maske i sjedili na razmaknutim mjestima…

Rennes i Dinamo moraju platiti još 22.000 eura odnosno 14.000 eura zbog blokiranih prolaza.

U Europskoj ligi zbog sličnih prekršaja kažnjeni su CSKA iz Sofije i – Rijeka. Oba kluba sa po 5000 eura.

Nažalost, Rijeka mora platiti još 10.000 eura zbog neprimjerenog navijanja tijekom utakmice sa Sociedadom. Na njoj je bila dopuštena trećina kapaciteta i došlo je 2089 gledatelja.

Hrvatska je, nažalost, na listi kažnjenika i zbog reprezentacije. Nogometni savezi Hrvatske, Latvije i Luksemburga platit će po 5000 eura zbog kršenja zdravstvenog protokola na utakmicama Lige nacija.

Hrvatska je reprezentacija pred publikom u Maksmiru ugostila Švedsku, kada je na kišom potopljenom Maksimiru bilo svega 2020 gledatelja, i Francusku pred 7000 navijača.

Engleska i Norveška odgodile su, pak, prijateljsku utakmicu nogometašica zakazanu za 1. prosinca u Sheffieldu jer Norvežanke zbog pandemije ne mogu putovati na megdan Engleskinjama, koje trenira Phil Neville, pišu 24sata.

Facebook Komentari