Težak odnos: Kao studentica teška srca sam dala kćer na usvajanje, kasnije smo je njen otac i ja posvojili

Foto: Instagram

Mlada Adrian Collins bila je još studentica koja je odlučila da se ne može brinuti o djetetu kad je saznala da je trudna. Iako je sanjala o tome da će jednog dana postati majka, donijela je mučnu odluku: Dat će kći na posvajanje u tzv. poluzatvorenom planu, koji podrazumijeva da ima pravo kontaktirati dijete i povezati se s njim kasnije u životu.

– Nakon mjeseci mučenja, donijela sam odluku. Jedina utjeha bila mi je obećanje ljudi koji su je posvojili da će čuvati moju kći i okružiti je bezuvjetnom ljubavlju – priča Adrian. Mlada mama kasnije se udala za svog dugogodišnjeg dečka, oca djevojčice, i zajedno su dobili trojicu sinova te usvojili još jednog dječaka od obiteljskih prijatelja.

No, Adrian nikad nije prestala misliti na kćer.

– Dok sam se uživala u majčinstvu, misli su mi lutale prema kćeri. Često bih izvlačila kutiju sa njenim fotografijama i pismima koja su mi slali posvojitelji. Kad je imala šest, pozvali su nas da provedemo s njima jedan dan na proslavi rođendana u Zoološkom vrtu i srce mi je puklo. Prije nego sam ju pozdravila, povukla sam jedan pramen njene kose iza uha i rekla: ‘Volim te’, a ona se sramežljivo nasmiješila i prošaptala: ‘I ja tebe’.

Adrian i njezina kći nastavili su se viđati tijekom godina, ali njihova veza uznemirila je posvojitelje. Oni više nisu podržavali njen odnos s vlastitom obitelji.

– Bilo joj je naloženo da bira između svoje rođene obitelji i svoje posvojiteljske obitelji. Optužili su me da sam odlučila ukrasti njihovu kćer, preispitivali su moje motive i moj karakter. Bila sam šokirana, jer mi nije bilo jasno čime sam to zaslužila. Nekoliko dana kasnije ukinuli su svu financijsku potporu našoj kćeri i rekli da žale zbog usvojenja. Okrenuli su leđa mojoj kćeri i odrekli je se. Osjetila sam se izdanom – priča Adrian.

Dodaje kako je bilo bolno gledati kako njena kćer teško podnosi taj gubitak.

– Bilo je gotovo jednako nepodnošljivo kao i onog dana kad sam ju morala predati tim ljudima – dodaje. Tako su ona i njen suprug odlučili ponovo usvojiti svoju kćer. Predložili su to njihovoj kćeri i u međuvremenu gradili odnos s njom.

Iako je usvajanje odraslih osoba donekle uobičajen postupak, vrlo je rijetko između bioloških roditelja i djece.

– Nakon mjeseci razmišljanja, naša je kćer pristala da je posvojimo u našu obitelj. Danas, dok sjedim preko puta nje, još uvijek prepoznajem tragove povrijeđenosti. Voljela bih da joj mogu izliječiti najdublje rane i izbrisati godine razdvojenosti – priča Adrian o tome kako ide povezivanje njene kćeri s obitelji, pišu 24sata.

Facebook Komentari