Sin županijske dopročelnice Helene Bandalović postao vozač u Domu zdravlja, čelnici te ustanove svađaju se oko primanja još troje kandidata

Kad ljudi shvate kako narod čini državu koja tom narodu treba služiti, te da kao porezni obveznici plaćamo sve institucije koje stanovnicima trebaju biti na usluzi – onda dođe i do prijava nepravilnosti.

Nakon teksta u kojem se otkrilo da je u županijskom Domu zdravlja zaposlena stomatologinja koja je, očito još važnije, i kći HNS-ova županijskog vijećnika Klementa Bašića, a ujedno i nećakinja dr. Željke Karin, ravnateljice “Higijenskog”, stižu nove informacije iz regionalne medicinske institucije u kojoj je tijekom minule tri godine realizirano tridesetak zapošljavanja po rodbinskoj vezi.

Zadnje je radno mjesto vozača na koje je zaposlen sin Helene Bandalović, bivše županijske pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb, te aktualne zamjenice prve žene tog resora.

No, gospođa Bandalović koja je, kako se izrijekom navodi u službenim dokumentima, u zvanju mag. iur., univ. spec. medic. prava – u posljednje je vrijeme široj javnosti postala prepoznatljivija kao povjerenica Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u koji je, dok ga je vodio Ivan Škaričić (HDZ), bivši omiški gradonačelnik, ušao koronavirus i izazvao niz smrtnih ishoda među korisnicima.

Odgovor o angažmanu vozača Bandalovića zatražilo se od dr. Marka Rađe, ravnatelja Doma zdravlja, koji je ponudio tek šturi odgovor.

– Kad se povremeno u Domu zdravlja pojavi potreba zbog povećanja opsega posla, ne zapošljavamo kadrove, nego koristimo usluge Studentskog servisa i/ili agencije za zapošljavanje i na taj su način prije nekoliko mjeseci primljena dvojica vozača – tvrdi dr. Rađa, no ne odgovara na naša pitanja kako natječaj za primanje vozača nije objavljen na internetskoj stranici te ustanove, kao ni je li riječ o poslu na određeno ili neodređeno vrijeme, a ako je povremeni posao – na koji rok.

Nisu se dali odgovori o tome koji su bili uvjeti za ta slobodna radna mjesta, ni koliko se kandidata prijavilo, ni tko je izabrao najboljeg kandidata i po kojim kriterijima.

Ujedno se po hodnicima institucije koja se skrbi o primarnom zdravlju građana prepričava kako se stopira još jedan natječaj raspisan 7. srpnja, i to iz prozaičnog razloga – županijski čelnici ne mogu se dogovoriti čiji će kandidat biti primljen.

Riječ je o radnom mjestu na neodređeno vrijeme za troje kandidata za računovodstveno-financijskog referenta, pa se upitalo ravnatelja Doma zdravlja koliko je bilo prijavljenih kandidata, je li se provodilo testiranje, te zbog čega nema odluke o primljenim osobama ako natječaj nije poništen.

– Što se tiče natječaja iz srpnja za primanje troje zaposlenika u računovodstvo, postupak još uvijek nije priveden kraju. Najprije je pravnica krajem kolovoza i početkom rujna bila na bolovanju, a potom su krenuli problemi s epidemijom i, nažalost, vrlo je teško provesti predviđeno testiranje kandidata.

Za tri radna mjesta prijavilo se više od 80 osoba i pismeno testiranje treba obaviti odjednom, kako se netko ne bi žalio da nije imao jednake uvjete. Ako epidemiološka situacija dopusti, pismeno testiranje trebalo bi provesti do kraja ovog mjeseca i potom slijedi zapošljavanje – odgovara dr. Rađa.

Pričekat će se i to testiranje te, po svemu sudeći, doznati tko od primljenih ima jaču vezu među županijskim čelnicima, piše Sobodna Dalmacija.

Facebook Komentari