Nenad Bjelica: Izbornikova poruka nije dobra, a gol je velika greška Kovačića

Hrvatska je izgubila od Švedske 2-1 u utakmici Lige nacija, a nakon utakmice oglasio se i Nenad Bjelica te analizirao susret:

– Potvrdio bih ovo što je rekao Mate (Bilić, op.a.), apsolutno zaslužena pobjeda Švedske, mislim da je mogla biti i uvjerljivije s obzirom na šanse koje su imali. Pozitivno je to što smo još uvijek ispred njih, ali ne možemo biti zadovoljni igrom ni kako je to izgledalo ni u ofanzivi ni u defanzivi. Nismo igrali u nekom mješovitom sastavu, prilično jakom sastavu, standardnom u napadu i vezi – rekao je Bjelica za Novu TV pa se dotakao poruka izbornika Dalića uoči utakmice:

– Izgleda kao da smo baš igrali na bod, a izbornik je najavljivao da kad igraš na bod, izgubiš, ali mislim da nije dobra poruka ta da se kaže da se ne igra na bod. Šalješ poruku igračima da je bod dovoljan, odgovor na to novinarsko pitanje je da se uvijek igra na pobjedu.

– Ovaj gol je velika taktička greška Kovačića, iskreno. Stoperi naši stoje s jednom špicom, a on stoji jedan metar od njih i osam metara od napadača. Gubi poziciju lopte, ide na bok, taktički dosta velika greška, nema potrebe da tamo stoji. Ne znam što reći, igrati u toj šestici tamo, mislim da on nije idealan za igrati to, danas je dobro igrao s Modrićem u paru, ali on mi više vuče prema osmici, igraču koji donese višak u sredini, a ovako u poziciji ‘šest’ tu je puno važnije koliko dobro anticipirate i čitate igru. Nije važno koliko ste brzi i koliko ste dobar nogometaš, već kako stojite na terenu, a on ovdje ne stoji dobro u ovoj situaciji.

– Kod rezultata 2-0 očekuješ da uđe centralna špica, a ne da Perišić ide tamo, ali najbolje izbornik zna kakva je situacija u ovom slučaju i koliko je Petković spreman – rekao je Bjelica za Novu TV.

– Uvijek je bolje centrirati nego pucati na gol iz ove pozicije, u mojoj momčadi je izričito zabranjeno ovo. Uvijek je lakše iz naleta napasti loptu – rekao je Bjelica o Brekalovom udarcu iz teškog kuta te nadodao da je Švedska u drugom poluvremenu mogla i povesti 3-0 i da smo tu imali malo sreće.

– Portugal dolazi bez šansi da bude prvi, znači možda će oni i dati šansu nekim drugim igračima jer ovaj ritam je ubitačan. Ja ne razumijem ove prijateljske utakmice srijedom pa utakmice subotom pa korona virus pa testiranje, ovi svi igrači igraju Ligu prvaka, ovaj ritam… Ne znam kome što znači ova prijateljska utakmica i svaka čast i igračima i izborniku kako to podnose jer to stvarno nije lako. Ta prijateljska je svima višak, ne znam kome to treba. Igrali smo i s Turskom i Švicarskom, u gostima obje utakmice, putovanja, a svi igrači dolaze iz teškog ritma. Ozljede su normalne u ovom slučaju – rekao je Bjelica.

– Ne možemo očekivati od Portugala revijalnu utakmicu i ne trebamo se tome nadati, ali bitno je da mi podignemo našu igru. Moramo ići na pobjedu i ako pobijedimo sigurno ćemo biti treći u skupini. Najlakše ti je igrati kad možeš pobijediti, kad možeš osvojiti samo bod, to nije tako lagano… Situacija sad s ovom koronom stvarno nije jednostavna, ali tako je svima, no da, nije ugodno čekati rezultate testiranja – rekao je Bjelica, prenose 24sata.

Facebook Komentari