Kraljica Elizabeta otkrila što jedva čeka, a o jednoj stvari u 95. godini i dalje ne želi ni pomisliti

Njezino Veličanstvo Kraljica Elizabeta II., koja je u svojoj škotskoj rezidenciji Balmoral, nije se nalazila u Buckinghamskoj palači u trenutku pokušaja terorističkog napada

Britanski mediji prenose kako se kraljica Elizabeta raduje cjepivu protiv koronavirusa i to nakon što su dvorjani britanske palače potvrdili da ona nema namjeru povući se s položaja kraljice jer planira služiti svom narodu sve dok je živa.

Zato 94-godišnja Elizabeta priželjkuje da se život čim prije vrati u normalu nakon što je pandemija poremetila planove cijelom svijetu. Daily Mail piše kako su pomoćnici odbacili sve navode o njezinu povlačenju i prepuštanju trona princu Charlesu koji je sljedeći na redu za krunu. Umjesto toga kraljica, koja je trenutno najdugovječniji monarh na svijetu, želi ostati na prijestolju i nakon 95. rođendana koji će proslaviti u travnju sljedeće godine.

Nada se i da će se vratiti svojim kraljevskim dužnostima čim se pojavi cjepivo.

“Želi se vratiti u normalu”, poručio je jedan od kraljičinih pomoćnika.

Kraljica je to pokazala i nakon što je izvršila prve službene dužnosti nakon ožujka ove godne, kada se pridružila svom unuku princu Williamu u obilasku znanstveno-tehnološkog laboratorija u blizini Salisburyja. Tamo su se susreli sa znanstvenicima koji također traže odgovore na pitanje svjetske pandemije.

Tijekom posjeta bili su uspostavljene brojne mjere opreza i društvene distance, ali Kraljica pritom nije nosila zaštitnu masku na licu što su komentatori britanske kraljevske obitelji protumačili kao poruku nade britanskoj javnosti.

Inače, Kraljica se od ožujka pa sve do nedavno nalazila u izolaciji u rezidenciji Berkshire, tijekom čega se javnosti obraćala telefonskim putem, video pozivima i riješavala potrebnu papirologiju.

S maskom je prvi put viđena tek prije tjedan dana na jednoj ceremoniji u Westminsterskoj opatiji, piše Dnevnik.hr

Facebook Komentari