Divlji psi u Gajnicama zaklali srnu: Imali su ogrlice, pa policija traži njihove vlasnike

Mrtva srna i dva psa bez nadzora vlasnika. Tako je izgledao prizor kojeg su jutros na Zelenoj magistrali iznad zagrebačkih Gajnica zatekle volonterske udruge Indigo. Psi, jedan u tipu belgijskog ovčara, a drugi u tipu čehoslovačkog vučjeg psa, pobjegli su čim su se one približile.

– Psi su imali ogrlice, ali bili su bez nadzora, pa su ih pokušale uhvatiti, no brzina pasa i gusta magla nisu im išle na ruku. U međuvremenu su nazvale nadležne službe. Na tijelu laneta uočili smo ozljedu na nozi, ranu na vratu te probušen želudac iz kojeg se rasuo sadržaj buraga. Svjedokinje su pojasnile kako su psi raskopali burag dok su one parkirale automobil i vraćale se prema njima – pojasnio je Damir Skok, ravnatelj ZOO vrta. Naime, ekipa iz Dumovca je izašla na teren, zajedno s policijom, lovoovlaštenikom te veterinarski sanitarnim servisom.

Skok pojašnjava kako je ovakvih slučajeva bilo i prije te dodaje da su prema opisu ponašanja psa, kojeg su im opisale djevojke iz Indiga, zaključili kako ovim psima napad na životinju nije prvi put. Dakle, sasvim je jasno da su ih vlasnici već prije puštali u šumu, gdje su oni napadali životinje i hranili se njima.

– Nedopustivo je da psi trče šumom bez nadzora vlasnika! Takvi psi predstavljaju potencijalnu opasnost za druge životinje i ljude, djecu pogotovo. Na temelju fotografija i opisa pasa policija će pokušati utvrditi njihove vlasnike – ističe Skok, piše Jutarnji.

Share This Article