Dalić zavapio: Nedostajalo nam je sedam-osam igrača. Jedva čekam da ovo prođe

Zlatko Dalić je za Dnevnik Nove TV prokomentirao poraz Hrvatske od Švedske u Ligi nacija. Na pitanje je li ovo možda najlošija utakmica reprezentacije u njegovom mandatu, izbornik je odgovorio:

“Ne znam je li najlošija ili ne. Izgubili smo prvo poluvrijeme, tad nismo dovoljno trčali niti bili agresivni i tu je bila njihova prednost. Opet smo primili gol iz prekida…”

Ono što ga je koliko-toliko utješilo je bilo drugo poluvrijeme.

“Digli smo se u nastavku, postigli i taj gol, mogli smo i još koji.”

Izbornik se požalio na stanje s ozljedama i zarazom koronavirusom.

“Nama je nedostajalo sedam-osam igrača koji bi, da su bili tu, svi bi igrali u prvoj ekipi. Jedva čekam da prođe ova godina. Rekli smo da niti Budimir niti Pongračić nisu igrači koji mogu igrati cijelu utakmicu. Bilo je puno improvizacije na koju smo prisiljeni, izmišljali, s Barišićem na stoperu.”

O dvoboju s Portugalom koji će biti od presudne važnosti za ambicije Vatrenih u Ligi nacija Dalić je rekao:

“Na nama je da odigramo dobru utakmicu protiv Portugala, da pokušamo pobijediti i da što prije ova godina prođe. Nemaju oni imperativ rezultata, ali i oni i Francuzi su velike reprezentacije koje će htjeti pobijediti u ovim utakmicama.”

Na koncu je poručio:

“Čekamo sutra ponovno testiranje kad se vratimo u Split, to je najvažnije da svi dečki budu negativni na testiranju na koronavirus.

Jedva čekam da sve ovo prođe.”

Iz minute u minutu, Liga nacija, Švedska-Hrvatska: Šveđani zabili sve golove, loša utakmica Vatrenih, ali još uvijek smo u igri – odlučuje zadnje kolo i sraz s Portugalom

Facebook Komentari