Anesteziologinja KB-a Dubrava: Umorni smo i iscrpljeni

Anesteziologinja KB Dubrava Marija Bilić bila je gošća Dnevnika N1 i govorila o stanju u toj bolnici koja je sada covid centar.

U KB Dubrava od trenutnih 625 kreveta, slobodno je još 304 postelja. Više od 50 posto kapaciteta je popunjeno, kazala je Bilić u razgovoru našoj reporterki Ivani Kopčić.

“Iz minute u minutu pristižu covid pozitivni bolesnici. Radimo svi uistinu punim srcem i dušom, altruistički. Dobili smo pomoć naših kolega anesteziologa iz KBC Sestre Milosrdne i KBC-a Rebro. Umorni smo, iscrpljeni, više ne brojimo koliko smo smjena odradili”, kazala je Bilić.

Ima li dovoljno anesteziologa i respiratora?

Upitana ima li dovoljno anesteziologa u KB Dubrava, Bilić odgovara: “Zasad u ovom dijelu uz pomoć kolega anesteziologa, ima nas dovoljno. Međutim, u kojem smjeru će se kretati situacija, to ćemo vidjeti.

Kakva je situacija s respiratorima?

“Zasad imamo dovoljno. No, ta se situacija mijenja iz minute u minutu. Nama pristižu bolesnici iz svih bolnica”, rekla je Bilić.

Bilić je apelirala na sve ljude.

“U kojem će se smjeru to kretati, to određuju sami ljudi. Perite ruke, nosite te maske, nije to takav problem. Možda nećete stradati mladi jakog imuniteta, ali hoće netko stariji i slabijeg imuniteta”, poručila je zaključno, piše N1.

Facebook Komentari