Trumpovi predizborni skupovi bez maske “kumovali” zarazi više od 130 članova Tajne službe

"Sjeverna Koreja je odlučila obustaviti sve nuklearne pokuse i zatvoriti glavni poligon za testiranje. Ovo je vrlo dobra vijest za Sjevernu Koreju i svijet - veliki napredak! Veselimo se sastanku s Kimom", poručio je Donald John Trump u svojoj poruci na Twitteru

Više od 130 službenika Tajne službe koji pomažu u zaštiti Bijele kuće i predsjednika dok putuje moralo je otići u samoizolaciju jer su bili pozitivni na Covid-19 ili su imali bliski kontakt sa zaraženim suradnicima, javlja Washington Post.

Vjeruje se da je širenje korona virusa – dijelom povezano sa nizom predizbornih skupova koje je predsjednik Trump održao u tjednima prije izbora 3. studenoga.

Broj novozaraženih raste u cijelom SAD-u, a u četvrtak je zabilježeno više od 152.000 novih slučajeva.

Virus ima dramatičan utjecaj na predsjedničku sigurnosnu jedinicu Tajne službe. Istaknuti saveznici Trumpove kampanje i neki od dužnosnika Bijele kuće razbolili su se također u jeku predizbornih skupova, gdje mnogi prisutni nisu nosili maske.

Među zaraženima su šef ureda Bijele kuće Mark Meadows i vanjski politički savjetnici Corey Lewandowski i David Bossie.

Uz to, najmanje osam zaposlenika u Republikanskom nacionalnom odboru, uključujući šefa ureda Richarda Waltersa, ima virus.

Neki od zaraženih nalaze se u terenskim uredima širom zemlje, uključujući Pennsylvaniju, gdje neki vjeruju da su se zarazili na velikim skupovima, prenose 24sata.

Facebook Komentari