Dobila dva otkaza u 6 mjeseci: Teški dani stvaraju jake ljude

Foto: Linkedin

Unatoč diplomi Sveučilišta, jedna je djevojka dva puta u šest mjeseci ostala bez posla, postavši tehnološki višak uslijed pandemije korona virusa. Nakon toga objavila je emotivno pismo na Linkedinu, koje je ubrzo skupilo preko milijun pregleda, prenose 24sata.

Jessica Leigh (23) i njen partner razmišljali su već o tome da se upuste u kupovinu svog prvog doma kada se drugi puta našla na listi viška. Nakon četverogodišnjeg studija, prvo se zaposlila u otkupnom uredu tvrtke za nakit i pribor za kosu, no u lipnju je ostala bez posla. Ubrzo se zaposlila u odjelu za usluge kupcima u tvrtki za prodaju garažnih vrata, no prošlog je tjedna saznala da će ponovno postati tehnološki višak.

– Teška srca, slomljena srca se javljam da kažem… Ponovilo se. Sinoć me poslodavac nazvao da me obavijesti da sam na listi tehnološkog viška, uslijed pandemije Covida-19 – napisala je u pismu u kojem je podijelila svoju priču, kojim traži bilo kakav posao u prodaji, službi za korisnike, ili kao administrator u uredu.

Ona i njen partner u Essexu su već pronašli kuću iz snova koju žele kupiti i već su pomalo kupovali namještaj kad su joj javili za otkaz. Tako u pismu piše:

– Prošli tjedan kupovali smo vinske čaše, novi pribor za jelo, dogovarali razglede kuća i bila sam toliko uzbuđena zbog mogućnosti da kupimo svoj prvi dom. Ovaj tjedan popravljam svoj životopis i ulažem sve svoje vrijeme u traženje posla. Sve se promijenilo preko noći. Ovo je luda godina i nikad ne znate što vas čeka iza ugla, zato neću odustati.

Unatoč okolnostima, Jessica odbija razmišljati negativno i piše da je zahvalna na tome što je zdrava te na tome što ima nevjerojatne prijatelje i obitelj.

– Neću odustati i odlučnija sam nego ikad da ponovno započnem karijeru. Sigurna sam da ću pronaći posao iz snova i vrlo sam motivirana da što prije ponovo započnem raditi – piše te zaključuje: ‘Teška vremena stvaraju jake ljude’.

Sada joj je cilj zaposliti se u roku od dva tjedna kako bi mogla nastaviti s planiranjem kupovine novog doma, piše The Sun.

Facebook Komentari