Dajak: Situacija u splitskoj bolnici sve teža, popunjenost je veća od 70 posto

Slavica Dajak, zamjenica ravnatelja KBC-a Split, rekla je u Dnevniku N1 da je situacija sve teža. Danas u bolnici imaju 122 covid pacijenta na respiratoru.

Zamjenica ravnatelja splitske bolnice rekla je da već jesu proširivali, a kapacitete i dalje planiraju povećavati. “Popunjenost je nešto veća od 70 posto. Očekujemo veći porast hospitaliziranih. Planiramo oslobađanje prvog dijela bolnice na Križinama, s kojeg će pacijenti će biti raspodijeljeni na druge odjele”, dodala je.

Naputak je bio da se smanje hladni pogoni, a kaže da je to bilo neophodno kako bi imali više osoblja. “Išli smo logikom u kojem postotku će rasti pacijenti, u tolikom treba biti i covid osoblja.”

Nada se da neće doći do toga da cijela bolnica na Križinama bude covid bolnica. Naime, kaže kako bi to značilo da je 500 pacijenata oboljelo od covida-19. Postupno smanjuju kapacitete za druge pacijente i povećavaju covid odjel, kaže Slavica Dajak.

“Na prvoj liniji, osoblje koje skrbi o covid pozitivnim ne ispada, nemamo zarazu u tom dijelu. Nemamo ni na odjelima gdje je netko pozitivan. Naprosto, ono što se događa u cijeloj županiji, događa se i u bolnici”, prokomentirala je.

Facebook Komentari