24.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bubaš: Moguće je i da imamo preko 4000 novozaraženih

Bubaš: Moguće je i da imamo preko 4000 novozaraženih

Ako će poslodavci i dalje inzistirati da se sastanci održavaju, da radnici ne idu kući, a imaju blage simptome, a ima takvih slučajeva. Apeliram da poslodavci ne traže od svojih radnika da rade, a imaju blage simptome, rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš u Novom danu N1 Televizije.

Dodala je kako je ovakvih slučajeva bilo i u većim proizvodnim pogonima, ali rjeđe.

– Činjenica je da se u nekim velikim tvornicama u prethodnom valu dogodilo širenje covida-19 u kolektivu, pa su ponekad cijele smjene morale izaći. Ali to su izolirani slučajevi, da se u velikim proizvodnim pogonima ignoriraju. Mislim da ništa nije nemoguće, kao ni da ćemo jednog dana imati 4.000 slučajeva. Ali ćemo pričekati da vidimo što će biti – govori Bubaš.

– Što se respiratora i zdravstvenog sustava tiče, on je postavljen tako da je fleksibilan, da može dati i pružiti ono što je potrebno od zdravstvene skrbi i zasad ne postoji sumnja u prekoračenje kapaciteta ili da se neće moći pružiti skrb covid bolesnicima, kao ni svima drugima – smatra Bubaš te dodaje kako je mjere uvijek moguće postrožiti.

– Zašto bismo govorili o modelima – mi imamo svoja postupanja, građane, socijalne aspekte koji su različiti od Švedske – dodaje.

Komentirala je i obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Izjavila je kako smatra da je to dan koji zaslužuje pijetet i sjećanje na žrtve. Smatra da se ljude ne možete spriječiti da dođu i odaju počast, pa je onda bolje to organizirati u kontroliranim uvjetima, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike