Slovenija se zatvara! Ukida se javni prijevoz, rade samo najvažnije trgovine, škola na daljinu

Slovenski ministar zdravstva Tomaž Gantar kazao je na konferenciji za medije da je, prema modelima, zaražen svaki 22. stanovnik Slovenije, pišu 24ur.

U borbi protiv pandemije, kazao je, da je ključno smanjivanje kontakata među različitim kućanstvima. “Eksponencijalni rast smo uspjeli promijeniti u linearni”, kazao je te dodao da će uvedene mjere trajati još dva tjedna, a uveli su i neke nove.

Još dva tjedna će škole u Sloveniji raditi na daljinu, a u vrtiće smiju samo djeca koja nemaju gdje drugdje.

Kao i kod prvog vala, Slovenija je i sada ukinula i javni prijevoz, a raditi neće ni autoškole. Zatvaraju se sve trgovine koje nisu nužne, osim onih koje prodaju hranu. Uprava će raditi samo za neodgodive slučajeve. “Sve to je potrebno da bi se smanjili kontakti”, kazao je Gantar.

Na snazi ostaju i restrikcije kretanja među gradovima i općinama, a vjenčanja će biti dozvoljena samo uz dozvolu Ministarstva rada.

Promjene se uvode i na granici. Od 16. studenog ulazak u Sloveniju bez karantene više neće biti moguć vlasnicima nekretnina u susjednoj državi. Također više neće biti moguće posjećivati ​​članove obitelji na 72 sata izvan schengenskog područja.

“Provođenje vikenda u Srbiji ili Bosni i Hercegovini više nije moguće”, rekli su iz vlade. Sve prijašnje mjere ostaju na snazi među i policijski sat, prenosi RTL.

Facebook Komentari