Serijski provalnik operirao po ulicama Zadra: U 11 provala napravio štetu od 28.000 kuna

Uhićen je serijski provalnik (34) koji je u 11 provala napravio štetu od 28 tisuća kuna u Zadru.

Osumnjičen za više provala, a policija ga je osumnjičila i za izazivanje nereda iz srpnja 2017. godine. Bilo je to na štetu bugarskih državljana u ulici Krešimira Ćosića u Zadru, pred utakmicu Hajduka i NK Levski iz Sofije. Domaći huligani zapalili su im auto, a baklja je u njihov BMW navodno ubačena dok su četvorica Bugara od 28 do 32 godine starosti, još bili unutra. Jedan Bugarin tada je bio lakše je ozlijeđen.

A evo gdje je sve 34-godišnjak u međuvremenu provaljivao po ulicama Zadra.

– Sumnjiči ga se da je dana 7. na 8. studenog 2020.godine u ulici Domovinskog rata najprije provalio u frizerski salon 37-godišnje vlasnice, odakle je otuđio novac, a potom i u prostorije obližnje agencije u vlasništvu 63-godišnjaka, odakle nije ništa otuđio te da je u istom periodu provalio i u knjigovodstveni servis u ulici Andrije Hebranga u Zadru, odakle nije ništa otuđio. Isto tako ga se sumnjiči da je 8. studenog u ulici Matije Gupca provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio novac iz registar kase.

Također ga se sumnjiči da je 5. studenog na Benkovačkoj cesti provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je otuđio novac, a potom pokušao provaliti i u drugu trgovinu u istom objektu, u čemu nije uspio dok su na vratima nastala oštećenja. Te da je dana 5. na 6. studenog tijekom noći pokušao provaliti u ugostiteljski objekt u Varaždinskoj ulici – nabraja policijska glasnogovornica Ivana Grbin provale u studenom, te nastavlja:

– Nadalje sumnjiči ga se da je 26. listopada u noćnim satima u ulici Ivana Mažuranića provalio u ugostiteljski objekt 37-godišnje vlasnice, odakle je otuđio novac. Još se sumnjiči da je 23. na 24. ožujka 2020.godine na ulici Hrvatskog sabora provalio u prostorije poslovnice trgovačkog društva, odakle je otuđio metalnu kasu, a isto tako da je provalio i u susjedne prostorije drugog trgovačkog društva, odakle nije ništa otuđio – završava Grbin s ovogodišnjim popisom te zaključuje:

-Također ga se sumnjiči da je prošle godine, 5. prosinca, u ulici Vlatka Mačeka provalio u vulkanizersku radnju trgovačkog društva, odakle je otuđio metalnu kasu s novcem. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog izazivanja nereda i teških krađa predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske – kaže Grbin, pišu 24sata.

Facebook Komentari