Ovo je nova miss s Novog Zelanda: Arielle je rođena kao – Andrew, a sada je ušla u povijest

Foto: Instagram

Transrodna žena s Filipina ušla je u povijest nakon što je dobila toliko željenu titulu Miss Intercontinental Novog Zelanda, piše The Guardian.

Arielle Keil (26) koja je rođena u Davao Cityju na Filipinima kao dječak Andrew, a odrasla je u Aucklandu na Novom Zelandu, podvrgnuta je operaciji promjene spola početkom ove godine.

“Natjecanje je bilo nevjerojatno iskustvo! To je nešto što sam dugo htjela i ovo mi je ispunjenje sna”, rekla je Arielle za Daily Post.

Arielle, koja studira modni dizajn, otkrila je kako joj je bilo više zastrašujuće otkriti kako je transrodna, nego ljudima govoriti da je homoseksualac. Objasnila je da je, iako svjesna da će se način na koji ljudi na nju gledaju promijeniti, odlučila biti otvoreno transrodna kako bi izbjegla razočaranje i žaljenje u životu.

“Već sam provela formativne godine svog života kao pogrešan spol, nisam željela potratiti i svoje dvadesete u pogrešnom tijelu. Ovakav način razmišljanja pomogao da sve priznam mojim roditeljima”, kazala je.

Tranziciju je počela 2017. godine, a obitelj ju je prvotno izbacila iz doma jer nisu mogli prihvatiti njezinu odluku. Kada su joj roditelji saznali da uzima hormone, rekli su joj neka prestane ili da napusti njihov dom.

Te je noći spakirala je sve što ima u crnu vreću za smeće i otišla. Nakon što je prebrodila teške napade depresije i druge poteškoće, danas je, kaže Arielle, sretna žena. Lista za primjenu spola u Novom Zelandu je duga, pa se nizu operacija podvrgla na Tajlandu. Te zahvat platila je 150.000 dolara (oko 965.000 kuna), a uključivali su implantate za grudi i vaginoplastiku, prenosi Net.hr

Share This Article