Nije dočekao pravdu za kćeri: Preminuo otac sestara Filipović

Na dan kada smo se tekstom prisjetili nesretnih sestara Filipović, saznala se tužna vijest da je njihov otac Dragutin noćas izgubio bitku za život i preminuo nešto prije 5 sati.

Njegova ožalošćena supruga, u njihovo ime zahvalila se medijima zbog kojih, kaže, bi ovakvi slučajevi odugovlačenja pravde pali u zaborav:

– Hvala vam što pišete o našem slučaju i što postoji još netko kome je stalo i tko može proganjati jer ja više ne mogu. U ovih 14 godina izgubila sam i ono malo zdravlja koje sam imala, a nažalost mi se i suprug zbog svega razbolio i noćas preminuo. Posljednje četiri godine bile su tim teže jer je imao četiri operacije, dvije premosnice, 25 dana bio u induciranoj komi… sve ga je to satralo. Nije dočekao pravdu za naše kćeri, a bojim se da neću ni ja – rekla je.

Naime, gotovo 14 godina nakon tragične smrti sestara Filipović još nije potvrđena optužnica protiv Roberta Žaje, osumnjičenog za izazivanje prometne u kojoj su mlade Riječanke Višnja (22) i Gordana (18) izgubile život.

Kobnog 15. prosinca 2006. godine sestre su s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule na koncert u Zagreb.

Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja. Kod Inine benzinske postaje u Čavlima, izbjegavajući frontalni sudar s nailazećim jurećim vozilom koje joj je dolazilo ususret u njezinu traku, Yaris se prevrnuo.

Pri prevrtanju Višnja je poginula, a mlađa sestra Gordana dan kasnije podlegla je teškim ozljedama.

Mladići su imali sreće, preživjeli su. Tadašnja policijska izvješća govorila su da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clija, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Deset godina kasnije, na samu godišnjicu pogibije, uhićen je Žaja.

U lipnju 2017. riječko državno odvjetništvo protiv njega je podiglo optužnicu temeljeći je na rezultatima iscrpnog dokaznog postupka, no njegovi odvjetnici uložili su prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza te izuzeće pojedinih ljudi iz MUP-a, kao i istražitelja koji su ga osumnjičili. Slučaj do danas nije završen, a njegov završetak nije dočekao tugom shrvani otac sestara Filipović, pišu 24sata.

Facebook Komentari