Emotivni oproštaj od Vere Zime: Zbor anđela neka te uspava…

Foto: Facebook

Poštujući epidemiološke mjere, pedesetak prijatelja i kolega ispratilo je glumicu Veru Zimu u četvrtak u 14 sati na Krematoriju. Emotivni govor održala je njezina prijateljica iz studentskih dana Perica Martinović (65).

Prisjetila se tuluma i proslava rođendana u zajedničkom podstanarskom stanu u kojem su živjele dok su studirale na Akademiji dramskih umjetnosti. Od nje se oprostila riječima: “Draga Vera, zbor anđela neka te uspava”.

Nakon sahrane Perica je rekla da je bila s prijateljicom Dubravkom Ostojić (59) u posjeti Veri prije šest dana.

– Bila je već jako slaba, tiho je govorila, ali i dalje se držala hrabro kao i uvijek u životu – ispričala je Perica.

Na ispraćaj je stigla i Veričina prijateljica Ksenija Marinković (54), koja će se Vere zauvijek sjećati kao iznimno tople i drage osobe.

– Bila je velika profesionalka u poslu i uvijek je znala prioritete – kaže Ksenija.

Vrlo emotivnom rastanku od omiljene glumice pridonio je i muški zbor koji je a capella otpjevao Verine omiljene pjesme ‘My Way’ Franka Sinatre i ‘Odlazak’ koju je uglazbio Arsen Dedić prema pjesmi Tina Ujevića.

Vera Zima preminula je nakon duge i teške bolesti u nedjelju u 67. godini. Glumicu su mnogi obožavali te su isticali koliko je bila predivna osoba i neizmjerno duhovita. Rođena je kao Vjeročka Zimova, a djetinjstvo i mladost provela je u Pločama. ‘Mala s kamena’, kako su joj tepali kolege, oduvijek je željela biti prva u svemu. Zato nije čudilo kad je prije studija glume od svoje 16. godine sebe uzdržavala radeći kao kontrolorka na autobusnoj liniji Drvenik – Ploče.

Vera je dobitnica i nagrade ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo na području filma 2020. godine. Glumila je u brojnim predstavama, filmovima i serijama među kojima su ‘Odmori se, zaslužio si’, ‘Stipe u gostima’, ‘Luda kuća’, ‘Cimmer fraj’, ‘Tražim srodnu dušu’, ‘Korak po korak’, ‘Kiklop’, ‘Metastaze’, ‘Novinar’, pišu 24sata.

Facebook Komentari