Pravda nakon 12 godina sudskog procesa: Ivan Klasnić dobit će odštetu od 4 milijuna eura

Foto: Instagram

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji napadač njemačkog Werdera iz Bremena Ivan Klasnić (40) već 12 godina tuži dugogodišnjeg klupskog liječnika Götza Dimanskog, internisticu Manju Guha i internista Hermanna Holzhütera, koji je u međuvremenu preminuo.

Smatra ih odgovornima za njegovo teško zdravstveno stanje te gubitak bubrega. Tužio ih je jer smatra da nisu prepoznali bolest bubrega koju je imao godinama, a mogla se dijagnosticirati iz obične pretrage krvi.

Beskrajni postupak koji je započeo još davne 2004. konačno će biti okončan, a Klasnić iz njega izlazi kao pobjednik. Trebao bi dobiti odštetu od četiri milijuna eura, javlja Bild.

Nagodba je bila na pomolu još u lipnju, a na upit Bilda, Viši regionalni sud u Bremenu je najavio da neće biti dodatnog termina za suđenje. Stranke konačno žene postići nagodbu do kraja studenoga.

BIld je razgovarao s Ivanom Klasnićem nakon velike vijesti. On je još uvijek oprezan i ne želi se prerano veseliti.

– Pričekat ću i vidjeti kako će ispasti odluka. Više o tome ne želim reći, rekao je za Bild.

Iznos od četiri milijuna odštete zbog nemogućnosti ostvarenja zarade uslijed lošeg zdravstvenog stanja bit će isplaćeno iz osiguranja okrivljenika.

Podsjetimo, još u ožujku 2017 je regionalni sud u Bremenu odlučio da bivši liječnici Klasniću trebaju isplatiti 100 tisuća eura zbog pogrešnog liječenja Ivana Klasnića. No Klasnić je smatrao da je to premalo pa se žalio na odluku.

Nakon trećeg presađivanja bubrega Klasnić živi normalnim životom zdravog čovjeka. Živi u Hamburgu, često posjećuje Hrvatsku, a i dalje se bavi nogometom. Ima menadžersku agenciju, putuje po Njemačkoj i Hrvatskoj i ‘snima’ nadarene mlade igrače.

U bogatoj nogometnoj karijeri Ivan je nastupao za St. Pauli, Werder, Nantes, Bolton i Mainz, prenosi Jutarnji.

Facebook Komentari