MORH: Završila validacija i započela evaluacija pristiglih ponuda za nabavu višenamjenskog borbenog aviona

U procesu nabave višenamjenskog borbenog aviona, ponuditelji su imali mogućnost dostavljanja najbolje i konačne ponude (BAFO) do 11. studenog 2020., piše MORH

S današnjim danom, 11. studenog 2020. godine završio je proces validacije i započeo proces evaluacije pristiglih ponuda za nabavu višenamjenskog borbenog aviona.

U procesu nabave višenamjenskog borbenog aviona, ponuditelji su imali mogućnost dostavljanja najbolje i konačne ponude (BAFO) ne kasnije od 11. studenog 2020. što im je i omogućeno 10. i 11. studenog 2020. godine. Najbolju i konačnu ponudu (BAFO) 10. studenog 2020. dostavile su SAD za novi avion F-16 Block 70 i korišteni izraelski avion F-16 Block 30 te Francuska Republika za korišteni avion Rafale, dok će Kraljevina Švedska najbolju i konačnu ponudu (BAFO) za novi avion JAS-39 C/D Gripen predati 11. studenog 2020. godine.

Proces donošenja odluke na državnoj razini započet će početkom 2021. godine, a uključuje mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora i Vijeća za obranu te Odluku Vlade Republike Hrvatske o najpovoljnijoj ponudi za višenamjenski borbeni avion.

Podaci su klasificirani kako s naše strane, tako i sa strane ponuditelja. Dok traje proces evaluacije i odabira najbolje ponude, ne možemo s detaljnim podacima izlaziti u javnost, piše MORH.

Share This Article