Ličko-senjski župan opisuje osobnu dramu s koronom: Svjedočio sam smrti šestoro Gospićana; Bio sam u jednom trenutku na preko 10 litara kisika

Ličko-senjski župan, Darko Milinović, za N1 je opisao svoje iskustvo s prebolijevanjem covida-19.

Milinović nam je rekao da je nakon zaraze koronavirusom dobio upalu pluća i završio u bolnici.

“Bio sam u jednom trenutku na preko 10 litara kisika i u gospićkoj bolnici kolege, koji su vodili brigu o nama, razmišljali su o mom premještaju u respiracijski centar u Rijeku, zbog mog lošeg stanja, ali ja sam inzistirao da ostanem tu”, rekao je Milinović.

Zahvalio se cijelom osoblju bolnice u Gospiću, koje je vodilo brigu ne samo o njemu, nego i o drugim oboljelima od covida.

“Nadam se da je najgore iza mene, sad sam na kućnoj njezi i nadam se da ću se za par dana vratiti svojim redovnim aktivnostima”, rekao je Milinović.

“Na kontrolnom nalazu ima vidljivih posljedica upale pluća, ali to je sada jedan uobičajeni ritam i nadam se da ću kroz par dana krenuti sa zadacima koji me čekaju”, rekao je Milinović.

Kazao je da je u bolnici svjedočio smrti šestoro Gospićana, koji su podlegli infekciji koronavirusa te je zbog toga izrazio čuđenje prema onima koji su u Zagrebu organizirali prosvjed protiv korone.

“Neka dođu u bolnicu i pogledaju u oči onih koji su na respiratoru”, rekao je Milinović.

“Želim poručiti da se poštuju mjere, jer onakvo neodgovorno ponašanje ne mogu razumjeti, kad vidite ove ljude, koji vape za dahom i kisikom, neodgovorni pojedinci bi morali to vidjeti ili čuti glas majke koja drhtavim glasom pita kako je njen sin, muž, otac, prijatelj ili bilo tko drugi”, rekao je Milinović.

Poručio je Stožeru da bude hrabar i donese i najteže mjere, ako je to potrebno. “Ako tako možemo spasiti i samo jedan život, dobro je”, rekao je Milinović.

Facebook Komentari