Incident u Njemačkoj: Učenik (11) zaprijetio učiteljici u Berlinu da će joj odrubiti glavu

Foto: Unsplash

Učenik (11) zaprijetio je učiteljici u Njemačkoj da će joj odrubiti glavu. Incident se dogodio za vrijeme nastave, u osnovnoj školi Christian Morgenstern u Spandauu, predgrađu Berlina, nakon što je učiteljica upozorila na obavezne roditeljske sastanke, piše Tagesspiegel.

– Ako će biti posljedica jer se moji roditelji nisu pojavili, tada ću i vama učiniti isto kao i taj dječak učitelju u Parizu – izjavio je učenik nakon minute šutnje za francuskog učitelja Samuela Patyja koji je ubijen 16. listopada ispred škole u kojoj je radio.

Ovo nije prvi ispad 11-godišnjaka muslimanske vjeroispovijesti. Ranije je izjavio kako u potpunosti odobrava teroristički napad u Parizu.

– Smije se ubiti nekoga tko vrijeđa Proroka, to je u redu – rekao je.

Kad je ravnatelj škole pozvao dječakove roditelje i rekao im što se dogodilo, majka je izjavila da nitko u obitelji nema takve ekstremne stavove te da ih je dječak sigurno ‘pokupio’ u školi.

Podsjetimo, Patyja je 16. listopada usred bijela dana ispred škole u kojoj je predavao u pariškom predgrađu dekapitirao 18- godišnjak čečenskog porijekla. Policija je potom usmrtila napadača. Istražitelji kažu da se tinejdžer želio osvetiti zato što je nastavnik na satu slobode izražavanja pokazivao karikature proroka Muhameda.

Muslimani vjeruju da je bilo kakvo prikazivanje proroka blasfemično. Ubojstvo je šokiralo Francusku te je podsjetilo na napad otprije pet godina na ured satiričkog lista Charlie Hebdoa, nakon što je list objavio karikature proroka Muhameda, prenose 24sata.

Facebook Komentari