Bakini savjeti za ljepotu: Prije spavanja dobro operi lice i uvijek nađi vremena za sebe

Iako su geni bitni za kvalitetu i teksturu naše kože, činjenica da je možemo ‘uništiti’ nebrigom i krivim formulama ili čak pretjerivanjem s istima. Zato su neki od rituala važniji od drugih, a važno je držati ih se svakodnevno.

– Ma koliko god bili umorni, operite svoje lice navečer. S time bi trebalo krenuti već u mladim danima, čak i ako se ne šminkate – savjetovala je 86-godišnja baka svoju unuku, beauty urednicu Caitie Schlisserman za whowhatwear. Nedovoljno čišćenje lica, smatra, može najviše ubrzati starenje kože.

Uložite u dobre kreme, kvalitetna njega jedna je od osnova lijepe, mladenačke kože. Naravno da će se bore kad tad pojaviti, no dobre kreme, hidratantne, a i masnije u pravom trenutku, održat će kožu elastičnom i mekom.

U dvadesetima će ulogu odraditi gotovo svaka krema, no s godinama treba prijeći na nešto inovativniju njegu te sastojke poput retinola i ceramida.

Nađite vremena za sebe. Da se njegujete i brinete o sebi, pred kraj svakog dana. Nekada su to bile dugotrajne kupke, no danas je ultra briga o sebi maska koja na licu ostaje desetak minuta.

Što se tiče šminke, otkrijte vlastiti stil i držite se toga. Neka bude jednostavan, nosiv, karakterističan za vas. Bit će vam jednostavnije svaki dan rekreirati ga, s pokojom promjenom u boji ruža ili sjenila. Make-up je dio vašeg stila, neka bude definiran, prenose 24sata.

Facebook Komentari