Alkohol ga uništio: Maradona mora na odvikavanje

Argentinsku legendu Diega Maradonu u srijedu će otpustiti iz bolnice i odvesti u rehabilitacijski centar kako bi se liječio od ovisnosti o alkoholu. ‘Mali zeleni’ zaglavio je u porocima već dugi niz godina i samo je bilo pitanje vremena kada će ga način života stajati zdravlja.

Maradona je prošlog tjedna primljen u kliniku Ipensa u Buenos Airesu s anemijom i dehidracijom nakon čega je podvrgnut operaciji zbog krvarenja u mozgu koja je, nasreću, uspješno obavljena, a nakon što se oporavio od operacije prebačen je u rehabilitacijski centar za liječenje od ovisnosti o alkoholu.

Samo će nekoliko bliskih prijatelja smjeti posjetiti 60-godišnjaka u rehabilitacijskoj klinici.

– Diego je prošao možda i najteži trenutak u svom životu i mislim da je bilo čudo što su u njegovom mozgu pronašli ovo krvarenje koje ga je moglo koštati života – izjavio je njegov odvjetnik.

– Moj otac je hospitaliziran jer prolazi kroz niz emotivnih problema. Ne postoji fizička bolest zbog koje je u bolnici. Napravio je puno pogrešaka u životu i mnogi su mu ih oprostili, ali on se i dalje ne osjeća dobro. Suočava se s onime što se dogodilo. Njegov glavni cilj je zadržati obitelj na okupu. Po prvi puta svi smo ujedinjeni oko toga da njemu bude dobro. Stvari se popravljaju, ali to se sve događa polako. Moj otac je u bolnici jer je pokleknuo pred poviješću i to je jedina istina – napisao je njegov sin Diego Sinagra.

Navijači su obukli njegove dresove i sa zastavama u rukama opkolili kola hitne pomoći te pjevali u čast argentinskog velikana. Baš onako kao nekad kada je vješto baratao loptom, samo su se ovaj put molili da sve prođe u redu. A prošlo je.

I takvo značenje Diego ima za Argentince. Status božanstva koji je stvorio osvajanjem Svjetskog prvenstva 1986. godine, ali navijači su ga zavoljeli zbog njegove ležernosti, nevjerojatnog talenta, nogometne romantike i naravno – onog gola rukom koji je zabio Engleskoj, a nedavno je rekao da bi to ponovio.

Ekscentrični Argentinac najveći dio svoje karijere proveo je u Napoliju za koji je zabio 115 golova u 259 utakmica, a život mu je najviše uništio kokain, s kojim se, kako sam priznaje, prvi put susreo za vrijeme igranja u Barceloni, pišu 24sata.

Facebook Komentari