Upucali novinara kad je trebao ići u eter, preminuo je u bolnici

Meksički novinar u ponedjeljak je trebao ići uživo u eter, no u tom trenutku upucan je te je umro u bolnici kasnije istog dana.

Israel Vazquez koji je radio za digitalni medij El Salmantino radio je na priči o otkriću ljudskih ostataka u gradu Salamanci.

Kako je javio državni odvjetnik, još nitko nije uhićen za taj zločin, a poseban tim istražuje smrt 31-godišnjeg novinara.

Nakon Vazquezove smrti oglasio se i njegov medij:

– Danas je naš kolega Izrael Vazquez bio predmet zlog i kukavičkog napada koji mu je oduzeo život. Svi mi u El Salmantinu osuđujemo ne samo ovaj napad, već sve one koji se dnevno događaju u Salamanci.

Vazquez je treća novinarska žrtva u Meksiku u manje od mjesec dana prema podacima Udruge za zaštitu novinara koja je Meksiko stavila na prvo mjesto najnesigurnijih zemalja svijeta za rad novinara.

Dva novinara koja su radila na prosvjedima u Cancunu upucana su, a bar su još dvojica pretučena od strane policije.

Kako javlja ta Udruga, u 2019. godini ubijeno je 11 novinara što je najviše u svijetu, čak za četiri više nego u Siriji gdje je ratno stanje. Ove godine ubijeno ih je devetero.

Meksiko općenito ima problem s kriminalom, a 2018. godine čak 93% svih kriminalnih istraga nije bilo riješeno, pišu 24sata.

Facebook Komentari