24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Šef Hitne u Zagrebu: Do sada smo imali 4600 intervencija zbog korone

Šef Hitne u Zagrebu: Do sada smo imali 4600 intervencija zbog korone

Zagrebačka Hitna pomoć počela je upotrebljavati brze testove na koronavirus, a Žarko Rašić, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, rekao je u večerašnjem HRT-ovom Dnevniku da tako već na terenu mogu detektirati Covid-pozitivne bolesnike.

“Sva kola hitne medicinske pomoći opremljena su brzim antigenskim testovima. Cilj naše primjene antigenskih testova ustvari je u tome da omogućimo što bržu intervenciju, jer se na taj način kod bolesnika kod kojih postoji sumnja na covid infekciju – kašalj, povišena tjelesna temperatura, odnosno otežano disanje – napravi brzi antigenski test i točno ga možemo uputiti odmah u zdravstvenu ustanovu, covid-bolnicu, a ne kao dosad na obradu u ostale zdravstvene ustanove”, izjavio je Rašić za HRT.

Dodao je da u ovom trenutku imaju sasvim dovoljno testova. Od kraja veljače do sada bilo je preko 4600 intervencija vezano za covid, a svaki dan imaju oko 200 ostalih intervencija, naveo je Rašić.

“A u zadnjih sedam dana, kad je došlo do porasta broja Covid-pozitivnih u Gradu Zagrebu, imamo oko 100 intervencija vezano za covid”, rekao je.

Rašić je rekao i da im je šest djelatnika u izolaciji i pozitivno, što je na broj zaposlenih izuzetno mali broj, te da se niti jedan nije zarazio radeći u Nastavnom zavodu.

Najnovije

Još iz rubrike