Presuda Ivi Sanaderu za Fimi Mediju bit će na petak 13.

Smatram da nije dokazano da je moj branjenik počinio kazneno djelo za koje ga tereti Uskok – rekao je u završnim riječima za ‘Fimi mediju’ Tomislav Grahovac, odvjetnik bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića.

Grahovac je naveo kako je Barišić bio samo dobar izvršitelj naredbi koje mu je izdavao predsjednik stranke Ivo Sanader

– Bio je discipliniran, odan, i bespogovorno je izvršavao Sanaderova naređenja uvjeren da je sve što je radio radio isključivo u korist stanke. Nije preispitivao Sanaderove naloge i postupio je bez svijesti da čini kazneno djelo – rekao je Grahovac.

Sudu je predložio da njegovog branjenika oslobodi, a ako sudsko vijeće ipak utvrdi da je kriv, zatražio je da kod izricanja presude kao olakotne okolnosti cijene Barićevo teško zdravstveno stanje, njegovu dob i protek vremena od počinjenja kaznenog djela

Nepravomoćna presuda bit će objavljena u petak 13.

Podsjećamo, bivšeg premijera i bivšeg predsjednika HDZ-a Sanadera, bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića, bivšega glasnogovornika Ratka Mačeka, bivšu šeficu računovodstva Branku Pavošević, HDZ i agenciju Fimi media terete da su za crne fondove HDZ-a iz državnih i javnih tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna, pišu 24sata.

Facebook Komentari