Posljednji ispraćaj Vere Zime bit će na Krematoriju: Zbog mjera neće stati svi koji su je voljeli

Foto: Facebook

Posljednji ispraćaj zagrebačke glumice Vere Zime bit će na Krematoriju u četvrtak, 12. studenog u 14 sati, javili su iz Zagrebačkog kazališta lutaka, u kojem je Zima radila do odlaska u mirovinu, pišu 24sata.

Nažalost, zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja ljudi koji mogu biti na sprovodu, od omiljene glumice neće se moći oprostiti svi koji su ju voljeli i cijenili.

– Bila je predivna osoba, neizmjerno duhovita i uvijek je humorom rješavala i najteže životne situacije, kaže ravnateljica Kazališta lutaka Lili Štokalo za glumicu koja je nakon duge i teške bolesti preminula u nedjelju u 67. godini.

Rođena je kao Vjeročka Zimova, a djetinjstvo i mladost provela je u Pločama. ‘Mala s kamena’, kako su joj tepali kolege, oduvijek je željela biti prva u svemu. Zato nije čudilo kad je prije studija glume od svoje 16. godine sebe uzdržavala radeći kao kontrolorka na autobusnoj liniji Drvenik – Ploče.

Vera je dobitnica i nagrade ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo na području filma 2020. godine. Glumila je u brojnim predstavama, filmovima i serijama među kojima su ‘Odmori se, zaslužio si’, ‘Stipe u gostima’, ‘Luda kuća’, ‘Cimmer fraj’, ‘Tražim srodnu dušu’, ‘Korak po korak’, ‘Kiklop’, ‘Metastaze’, ‘Novinar’…

Facebook Komentari