24.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Drama u Bijeloj kući, Trump postavio novog ministra obrane

Drama u Bijeloj kući, Trump postavio novog ministra obrane

“Zadovoljstvo mi je priopćiti da će Christopher C. Miller, visoko cijenjeni direktor Nacionalnog centra za brobu protiv terorizma, postati vršitelj dužnosti ministra obrane. Odluka na snagu stupa odmah. Chris će sjajno raditi, a Mark Esper je smijenjen i htio bih mu zahvaliti na službi”, napisao je Trump, piše Jutarnji list.

Kako piše New York Times, Esperova smjena nije neočekivana, dapače, najavljivana je mjesecima, i to nakon što je u lipnju javno istupio s kritikom predsjednika, odnosno njegove želje da aktivne vojnike pošalje na ulice u suzbijanje tadašnjih prosvjeda u nizu američkih gradova. Prema tadašnjim medijskim izvješćima, Esperova javna reakcija je Trumpa razbjesnila.

Esper je na dužnosti naslijedio v.d.-a Patricka Shannahana, koji nije postao ”pravi” ministar zbog optužbi za obiteljsko nasilje, a na funkciju je privremeno imenovan nakon naprasnog odlaska Jima Mattisa, proslavljenog generala koji se suštinski razišao s Trumpom nakon njegove odluke da američke trupe povuče iz Sirije.

Najnovije

Još iz rubrike