Dalić odahnuo: Brozović stigao u Zagreb, Perišić ide u Istanbul

Okupljanje na aerodromu i let za Istanbul. Odnosno, kako tko jer mnogi će izravno doći u turski velegrad. Neuobičajeno, ali takva je situacija i njoj se Zlatko Dalić i hrvatska nogometna reprezentacija moraju prilagoditi, pišu 24sata.

Zbog nenadanih problema izbornik je za nove izazove protiv Turske u srijedu te potom u Ligi nacija sa Švedskom (14. 11.) i Portugalom (17. 11.) morao aktivirati pet pretpoziva, pa je pozvao Tomu Bašića, Lovru Kalinića, Marina Pongračića, Antonija Mirka Čolaka te Josipa Juranovića. Od udarnih snaga nema Kramarića, Livakovića, Petkovića, Rebića, Vrsaljka…

Međutim, izbornik je poručio kako sve igrače koji su na popisu očekuje na okupljanju. I uistinu, Brozović se ukazao na “Tuđmanu” na letu za Istanbul, a Perišić je, zanimljivo, izravno otišao tamo. Uostalom, Genoin Milan Badelj već je u nedjelju sletio u Zagreb.

Zapravo, u Zagrebu su se u zrakoplov ukrcali još tek dinamovac Oršić, zatim Melnjak, Kovačić i Vida. Ostatak će iz svih krajeva Europe odmah za Istanbul.

Dakle, našao se način i sve je prošlo u najboljem redu, na radost Dalića i reprezentacije koja će sigurno u izmijenjenom sastavu na Turke jer puno su važniji ogledi sa Šveđanima i Portugalcima, za koje postoji opcija da reprezentaciji priključe Livaković i Petković.

Hrvatska nakon četiri kola Lige nacija ima tek jednu pobjedu i tri poraza, a u završnim kolima glavni cilj je ostati u elitnoj skupini. To ćemo imati priliku osigurati već na gostovanju u Švedskoj.

Tri dana kasnije pokušat ćemo se revanširati Portugalu za onaj težak poraz od 1-4, a velika razlika je ta što će ovaj put zaigrati Luka Modrić. I ta da za Portugal, pak, možda neće Cristiano Ronaldo koji se ozlijedio za vikend.

Vratari: Lovre Kalinić, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić, Marin Pongračić, Josip Juranović

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Toma Bašić

Napadači: Ivan Perišić, Antonio Mirko Čolak, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Ante Budimir

Facebook Komentari