Biden i Trump prokomentirali vijest o cjepivu

Donald Trump i Joe Biden prokomentirali su vijest da je američka farmaceutska kompanija korak bliže cjepivu. Američka farmaceutska kompanija Pfizer objavila da u trećoj fazi kliničkog ispitivanja cjepiva protiv koronavirusa postiže odlične rezultate.

”Cijena dionica jako je porasla. Cjepivo stiže uskoro. Prema izvješću 90 posto je učinkovito. Sjajne vijesti!”, napisao je Trump.

Na Twitteru se oglasio i novoizabrani američki predsjednik, Joe Biden.

”Sinoć, moji savjetnici za javno zdravlje informirali su me o ovoj sjajnoj vijesti. Čestitam briljantnim ženama i muškarcima koji su pomogli da se dođe do ovog veliko prodora koji nam je dao razlog za nadu.

U isto vrijeme, važno je razumjeti kako će borba s Covidom 19 trajati još mjesecima. Ova vijest u skladu je s predviđanjima koja su očekivala da će cjepivo biti odobreno krajem studenog. Čak i ako se to postigne, i neki Amerikanci cijepe se kasnije ove godine, proći će još puno mjeseci prije nego je cjepivo dostupno svima u zemlji.

Zato je čelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio ove jeseni da ćemo maske biti glavno oružje protiv ovog virusa još nadgledano vrijeme. Današnja vijest ne mijenja tu realnost. Amerikanci se moraju uzdati u nošenje maske, održavanje distance, praćenje kontakata, pranje ruku i druge metode kako bi bili sigurni do slijedeće godine. Današnja vijest je sjajna, ali nije to promijenila.

Amerika dnevno izgubi oko 1000 ljudi zbog Covida 19 i ta brojka raste i nastavit će rasti ukoliko me pokažemo progres u nošenju maski i pridržavanju drugih mjera. To je stvarnost danas i idućih nekoliko mjeseci. Današnja obavijest pruža nadu za promjenu u budućnosti, no zadaci ispred nas ostaju isti”, napisao je Joe Biden na Twitteru, prenose vijesti.hr.

Prekretnica u borbi protiv korona virusa: Danas je sjajan dan za znanost i čovječanstvo; Učinkovitost cjepiva 90 posto

Facebook Komentari