Ako je Interliber odgođen, popusti u knjižarama diljem Hrvatske nisu: Odgovor na odgođeni sajam je tu

Foto; RTL

Iako je najveći domaći sajam knjiga Interliber odgođen, popusti u knjižarama diljem Hrvatske nisu.

Naime, kroz projekt “Knjiga svima i svuda” sajamske aktivnosti sele se od 10. do 15. studenoga online, a ljubitelji knjige svoje omiljene naslove moći će tako kupiti s popustima od 20 do čak 90 posto u čak 126 virtualnih knjižara diljem Hrvatske.

Gužva i pretrpani zagrebački Velesajam tako su prvi put nakon 1977. godine online. Boris Mišević razgovarao je s predsjednikom Zajednice nakladnika i knjižara Slavkom Kozinom o tome kako će izdavači i autori izliječiti izostanak velikog prometa od najvećih sajmova, poput Interlibera.

”Odgovor na sajam koji se nažalost neće dogoditi je tu. Zajednica nakladnika i knjižara napravila je platformu Knjiga svima i svuda. Ta platforma uključuje online kupnju putem web shopa www.znk.hr i ona okuplja web shopove svih nakladnika, mislim da će biti jedno 70 izdavačkih kuća”, rekao je Kozina.

To je, kaže Kozina, gotovo devedeset posto svih izdavačkih kuća koje redovito objavljuju nove naslove, a što se popusta tiče, to je i poanta ovog projekta. ”U online shopu moći ćete naći popuste koji su bili spomenuti na sajmu. Važno je da prvi put u 126 knjižara na teritoriju cijele Hrvatske može se naći taj isti popust”, istaknuo je Kozina.

Projekt, odnosno akcija traje od 10. studenog do nedjelje 15. studenog, a osim spomenutih pogodnosti, postoji i program na Youtube kanalu na kojem se može pratiti nove pisce, autore i snimljene materijale.

”Knjiga je odgovor na mnoge anksioznosti i probleme s kojima se susrećemo. Važno je čitati jer knjiga utječe na puno pozitive koja nam je potrebna u ovim vremenima”, zaključio je Kozina, pišu RTL.

Facebook Komentari