U Španjolskoj kršio policijski sat, pa otkriveno da ga Hrvatska traži zbog prevare

Da tijekom policijskog sata koji je u Španjolskoj uveden zbog epidemije COVID-a 19 nije šetao ulicama Alicantea, sada ne bi u zatvoru čekao izručenje Hrvatskoj koja ga traži zbog prevare.

Moguće da je to pomislio B.L. (42), državljanin BiH, kojeg je španjolska policija prvo zatekla kako krši policijski sat, a zatim je utvrdila i da ga Hrvatska traži zbog gospodarske prijevare koju je počinio 2016. Vijest o njegovom uhićenju objavili su španjolski mediji, pozivajući se na priopćenje tamošnje policije.

Policijska ophodnja kružila je gradom i provjeravala pridržavaju li se stanovnici policijskog sata koji je ondje na snazi od ponoći do šest ujutro. Naišli su na B.L. kojeg su zaustavili, a kada su mu provjerili identitet ispostavilo se da je Hrvatska za njim raspisala europski uhidbeni nalog. Nakon što je uhićen, slučaj je preuzeo savezni sud u Madridu, koji treba odlučiti o hrvatskom zahtjevu za njegovim izručenjem. Prema neslužbenim informacijama postupak se u Hrvatskoj protiv njega vodi na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, piše Večernji.

Facebook Komentari