Plenković nakon sastanka o mjerama protiv korone i vandalizmu u KB Dubrava, Stožer se vraća pressicama

U vladi je danas održan sastanak premijera s članovima stožera, na kojemu između ostalih, sudjelovali Krunoslav Capak, Alemka Markotić, ministar Vili Beroš i premijer Andrej Plenković.

Nakon sastanka izjavu novinarima dao je premijer Andrej Plenković.

U Hrvatskoj je danas preminulo 42 ljudi (dosadašnji rekord je bio 35), sve je više oboljelih u bolnicama i na respiratorima, no Hrvatska zasad nije uvodila najrigoroznije mjere za kakvima su posegnule brojne zemlje Europske unije.

“Temeljna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati primjenjivati do daljnjega. Situacija je ozbiljna”, rekao je premijer nakon sastanka.

”Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere, a razmatrat će se nove mjere”, rekao je premijer.

“Razmotrit će se i preporuke za rad od doma”, dodao je premijer i rekao i kako stožer kreće s redovnim pressicama, koje će biti ponedjeljkom, srijedom i petkom.

“Od sutra u 11 sati Stožer civilne zaštite vratit će se pressicama u terminima ponedjeljak, srijeda, petak”, dodao je.

Dodao je kako događaji u KB Dubrava nisu dobri, govoreći o nestanku struje i vandalizmu i dodao kako vjeruje da će se situacija promijeniti s novom upravom bolnice.

“Očekujem od novog vodstva bolnice, koje idućeg tjedna stupa na dužnost, da to sve skupa dovede u red”, kaže Plenković, piše N1.

Komentirao Milanovićeve komentare

Na najnovije Milanovićeve komentare kaže da su patetični i jadni. “Možda će netko sutra na naslovnicama napisati “Dosta””, dodao .

“Za svaku uvredu dobit će odgovor, za svaku laž, dobit će odgovor. Koliko god to bilo neprimjereno, tako je”, rekao je i dodao kako su poslali tri termina za sastanak Vijeća za sigurnost i upitao je li to stvarno toliko velika drama dok se raspravlja o koronavirusu.

Na pitanje krši li zakon o zakonu o domovinskoj sigurnosti kaže da ne, jer su odmah dostavili potrebno rješenje.

Novinari su Plenkovića pitali i misli li da je ovakav sadržaj na mjestu, odgovara kako se on bavi važnim stvarima što se iz njegovog programa vidi, a to što oni moraju odgovarati na bezobrazluk iz Predsjednikova ureda.

“Gdje je to gospodin Jelić naučio, u koju je on to školu išao”, rekao je, prenosi N1.

Milanović i dalje oštar: Već viđeni primjer yutelovskog obmanjivanja javnosti, Plenković nije poslao dopis

Stožer: U Hrvatskoj zabilježena 2543 nova slučaja, preminule su 42 osobe

Facebook Komentari