Samostan smislio izgovor utjerivačima dugova: Osoba koju tražite ne postoji, ona je sad časna sestra

Svi građani koji su imali nekakav dug, a koji je prodan agencijama za naplatu potraživanja, znaju koliko se iz te situacije teško izvući i koliko te agencije znaju biti naporne.

S tim su se problemom suočile i časne sestre Klauzurnog samostana ‘Klanjateljice Euharistijskog Srca Isusovog i Marijinog’ iz Triblja iznad Crikvenice.

Naime, jedna od sestara iz stog samostana našla se na meti agencije za naplatu potraživanja B2 Kapital. Da bi se spasile upornog zivkanja utjerivača, ali i spasile sestru duga, sastavile su dopis koje su poslale agenciji za naplatu potraživanja, koji se širi društvenim mrežama.

U dopisu su agenciji objasnili da osoba koju traže ‘više ne postoji’.

– Vaša tvrtka, zbog navodnog postojanja obveze prema P.V. (ne navodimo identitet zbog zaštite osobnih podataka op.a.) u više navrata zove samostan, ometajući časne sestre telefonom, tražeći navedenu P.V. Navedenim radnjama uznemiravate sve časne sestre u posvećenom životu i kontemplaciji. Međutim, ranije ste od strane ove zajednice obaviješteni o statusu P.V. – gdje je ona klauzurna časna sestra stoga de facto fizička osoba P.V. koju tražite više ne postoji. Ona je sada dio zajednice Klanjateljice Euharistijskog Srca Isusova i Marijina koja nema vlastite imovine i prihoda te je svoj život povjerila Bogu, od čije Providnosti živi, navodi se u dopisu koji potpisuje predstojnica samostana, piše Večernji.

Facebook Komentari