10 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Odgovor iz Vlade: U uredu predsjednika trebali bi bolje provjeravati poštu

Odgovor iz Vlade: U uredu predsjednika trebali bi bolje provjeravati poštu

Iz ureda predsjednika Republike priopćenjem su javili kako predsjednik Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, prenosi N1.

“Milanović je Andreju Plenkoviću uputio dopis 20. listopada 2020. u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a. Prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za Vijeće nacionalne sigurnosti obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost”, navode iz Milanovićeva Ureda.

Nedugo po ovoj objavi, na Twitteru se oglasio glasnogovornik Vlade Marko Milić:

“U uredu predsjednika RH trebali bi bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Zvonimira Frke-Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen uredu predsjednika u 19.10 sati”, napisao je u jednom tvitu.

Uslijedio je i drugi: “Tvrditi da nije stigao prijedlog za sazivanje VNS je neozbiljno. Ponuđeno je nekoliko mogućih termina za sjednicu VNS sljedećeg tjedna”.

Najnovije

Još iz rubrike