Lino Červar: Igrači su pokazali što im znači dres, pa riskirali su da se zaraze

Nakon gotovo deset mjeseci igrači su pokazali što im znači ovaj dres, došli su iz svih krajeva Europe riskirajući da obole i zato im kapa dolje, rekao je Lino Červar nakon prve utakmice od Eura u siječnju.

Pobjedničke utakmice. U drugom kolu Europskog kupa, ali našem prvom jer nismo u srijedu gostovali u Slovačkoj. U Gradskom vrtu, nažalost, praznom, malo smo bježali Mađarima, pa su nas oni stizali, da bismo na kraju pobjegli na 31-27 zahvaljujući Šeginim obranama u zadnjih desetak minuta.

– Zadovoljan sam pobjedom, to je put, pobjednički put kojim nastavljamo iz Stockholma. Vidljivo je da su igrači u različitim formama, neki su u izolaciji bili, neki ni ne igraju i bilo je važno da izdržimo u takvim uvjetima, još bez gledatelja što mi je jako žao jer smo u Osijeku uvijek sjajno primljeni, kao i drugdje.

Pokazao se Ivan Martinović (šest golova)?

– Pokušavamo dobiti nove igrače. Martinović se pokazao, ne igra obranu u Hannoveru i zato sam mu dao šansu ovdje jer želimo napraviti igrača u oba pravca.

U obrani 5-1 vidjeli smo i Štrleka.

– Naravno da je naša najbolja obrana s Duvnjakom kao prednjim, ali dali smo priliku i Štrleku i Pavloviću. Imali smo nekoliko taktičkih poteza. Postoji želja i to je ono što nas čini dobrima – završio je izbornik.

Povratnik Štrlek “svojim” je Mađarima zabio šest, jedan je bio iz mrtvog kuta.

– Bila je lijepa utakmica za gledanje iako su bili izmijenjeni sastavi. Isprobavali smo dosta toga, čak ja danas i na prednjem. Pokazali smo se u dobrom svjetlu s velikom širinom makar nismo u natjecateljskom ritmu. Prednjeg vježbam u Veszpremu iako to nije na ovakav način, već na španjolski.

I za kraj najveći dobitak utakmice Martinović.

– Ovo je san svakog igrača, stvarno mi je čast da igram zajedno s Duvnjakom, Cindrićem i ostalima tako da sam najsretniji trenutno, pišu 24sata.

Pobjednički povratak kauboja: Štrlek zabijao iz nemogućeg, a Martinović kao da ima federe

Facebook Komentari