Osvježite svoj dom: Ove jeseni riješite se šest vrlo bitnih stvari

1. Začini kojima je istekao rok trajanja

Odvojite malo vremena i pregledajte kuhinjske ormariće. Neka vam meta budu začini kojima je istekao rok trajanja, jer to se nekako često sakrije u kuhinjama mnogih domaćica. Začini sa isteklim rokom trajanja uglavnom su bezopasni, ali gube na okusu, a onda njihovo dodavanje u hranu i pića nema smisla – riješite se toga i nabavite svježiju kolekciju, prenose 24sata.

2. Oprema za vježbanje koju ne koristite

Ako ste se s vježbanja u teretani prebacili na vježbanje kod kuće, sigurno dio sportske opreme više ne koristite. Sada je pravo vrijeme da se toga riješite i usredotočite se na treninge na koje se zapravo možete obvezati. Opremu koja je u dobrom stanju ne morate baciti, darujte je nekome.

3. Ljetna šminka

Imate li puder koji nijansom ne odgovara hladnijim danima, jer vam ten nije tako taman kao ljeti, riješite ga se. Isto napravite i sa ostalom ljetnom šminkom. Možda vam je primamljivo sačuvati ih za iduću godinu, ali stara šminka može postati leglo bakterija.

4. Istrošena oprema za plažu

Napravite mjesta u garaži ili podrumu tako da se riješite ljetnih rekvizita koji više nisu u dobrom stanju, poput potrganog suncobrana, iskrivljene ležaljke za plažu… Stare ručnike za plažu možete pokloniti lokalnim udrugama za zaštitu životinja kako bi životinje imale na čemu spavati.

5. Igračke koje samo stoje

Ukoliko se vaša djeca mjesecima nisu igrala s nekim igračkama, vjerojatno su ih službeno prerasla i više im nisu zanimljive. Razvrstajte igračke i višak darujte nekom djetetu kojemu će to biti prava radost i veselje.

6. Zastarjele haljine i svečana odijela

Pregledajte zalihu svečanih haljina ili odijela i razmislite dobro hoćete li ih više ikad odjenuti. Možda je vrijeme da se odreknete svega što niste na sebe stavili nekoliko godina ili što vam više ne odgovara veličinom. Odjeću koja je u dobrom stanju, ali je ne nosite, darujte – bolje da nekoga usreći nego da kod vas ‘trune’ u ormaru, prenosi yahoo.com.

Facebook Komentari