12.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Šatori na Šalati uznemirili su neke Zagrepčane, doznalo se zašto su postavljeni...

Šatori na Šalati uznemirili su neke Zagrepčane, doznalo se zašto su postavljeni ondje

“Postavljeni su šatori ispred Medicinskog fakulteta na Šalati. Izgledaju zastrašujuće. Da li je to zbog korone?”, javila se jedna čitateljica, koja je danas postavila slično pitanje kao i još nekoliko Zagrepčana.

Pomisao da se u Zagrebu postavljaju dodatni šatori zbog pandemije očito kod mnogih izaziva jezu.

Međutim, petnaest polja šatora tipa M70 Hrvatska je vojska ispred zagrebačkog Medicinskog fakulteta nedavno postavila za prehranu studenata jer je zgrada menze teško stradala u potresu, te je u tijeku njena obnova.

I sam je fakultet, naročito njegova stara zgrada, pretrpio znatna oštećenja. Šatori se planiraju koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata te sadrže poljske stolove i klupice.

Ipak, studenti već neko vrijeme pohađaju nastavu online. I šatori se ne koriste.

Mario Cvek iz Ureda za stalno medicinsko usavršavanje Medicinskog fakulteta rekao je što onda tu zapravo rade.

– U potresu su stradali menza i restoran čija se obnova sada intenzivno provodi. Šatori su postavljeni u slučaju da nastava opet bude u normalnom ritmu, kada za to budu uvjeti vezano za epidemiološke mjere. Šatori su grijani i s rasvjetom i u njima se može i fizički održavati dio nastave. A zašto su postavljeni ovih dana? Pa čekaju studente, ako se situacija promijeni na bolje da budemo spremni za nastavu – rekao je Mario Cvek.

Inače, pripadnici Hrvatske vojske postavili su više od 60 šatora za trijažne postupke, odnosno za pružanje logističke pomoći zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj, uz to i nekoliko vezano za potrebe nakon potresa, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike