Planuo stan u centru Zagreba, spašene dvije djevojke i muškarac: Pa mogli smo svi izgorjeti u snu!

Rano jutros zagrebačkim vatrogascima stigla je dojava o dimu koji suklja kroz prozore suterenskog stana u Zvonarničkoj ulici u centru Zagreba.

Dim je ubrzo preplavio cijelo stubište i stanove, pa su po dolasku na mjesto intervencije nešto poslije 4 sata ujutro, iz stanova paralelno sa lociranjem izvora požara, krenuli spašavati snene stanare.

Prema prvim informacijama, iz zadimljenih stanova spašene su dvije djevojke te muškarac iz čijeg je stana sve krenulo.
Situaciju su vatrogasci vrlo brzo stavili pod kontrolu, a djelatnici Hitne pomoći trima osobama pružili pomoć jer su se nagutali dima.

Tijekom intervencije ozlijeđen je i jedan vatrogasac koji je ozlijedio koljeno upavši u šaht te je i on, kao i vlasnik stana iz kojeg je krenula vatra, završio u bolnici.

– Probudile su me sirene. Upalila sam svjetlo i shvatila da mi je stan pun dima. Protrčala sam stanom da vidim jel meni nešto gori, ali srećom nije pa sam otvorila prozor da vidim što se dešava, a neki ljudi su već bili vani na ulici, ne znam jel prolaznici ili drugi susjedi. Pa mogli smo svi izgoriti u snu da netko na vrijeme nije uočio da susjedu gori stan. Užasno sam se prepala i krenula spremat da izađem van, a na vrata su već vatrogasci lupali svima da se bude, da izlazimo van. A jednu susjedu su i iznijeli jer je, koliko sam čula, dim ju već bio ošamutio – kaže za Jutarnji jedna stanarka zgrade.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do vatrene stihije koja je uznemirila građane, a navodno je tijekom jučerašnjeg dana na toj adresi intervenirala policija zbog narušavanja javnog reda i mira, piše Jutarnji.

Facebook Komentari