Nekoliko županija pooštrava mjere

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da režim prelaska granica ostaje do 19. studenoga. U nekoliko županija pooštrene su epidemiološke mjere. Radi se o Brodsko-posavskoj, Zadarskoj, Karlovačkoj i Gradu Zagrebu.

U srijedu su, s obzirom na složenu epidemiološku situaciju na području Varaždinske županije, a na prijedlog županijskog stožera, pojačali mjere vezane za ograničavanje javnih okupljanja na 30 osoba, vjerskih okupljanja, kulturnih i sportskih aktivnosti na 50 te ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do 22 sata.

“Bliže se dani vikenda kada se ljudi obično tradicionalno opuste u društvu rodbine i prijatelja. Nažalost, podaci pokazuju da broj novozaraženih raste svakog tjedna od srijede pa nadalje, što se dijelom može pripisati ponašanju tijekom vikenda”, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Upozorio je kako je posebno u te dane važno, koliko je moguće, smanjiti društvene aktivnosti, privatne proslave, druženja iz kojih se najčešće širi infekcija unutar kućanstva i obitelji, a onda i na radnim mjestima, prenosi N1.

Facebook Komentari