Učiteljica šokirala svojim stavom: Učenicima ne dajem domaću zadaću jer to ne pomaže

Učiteljica koja tvrdi da ne vjeruje da učenici trebaju dobivati domaće zadaće izazvala je veliku pomutnju na društvenim mrežama. Courtney White odbija svojim učenicima dati “više posla” kojeg bi morali završiti izvan učionice, jer tvrdi učiteljica, ”nema dokaza” da će im to pomoći da budu bolji učenici.

Na društvenoj mreži TikTok, učiteljica je objavila video u kojem tvrdi da učenici dovoljno posla obave u školi, ne bi trebali dodatno raditi kod kuće. Nedugo zatim njezina je njezin stav pokrenuo je raspravu o tome je li domaća zadaća nužna, piše Daily Mirror.

Iako su se mnogi učenici složili s njezinim pristupom jer tvrde kako ih motivira da sve svoje zadatke obave u školi, nekoliko kolega učitelja pozvalo ju je da “ne radi svoj posao kako treba”.

Osoba u komentarima se zapitala: ”Zar nije domaća zadaća vježba kojom se provjerava da su djeca nešto doista naučila?”

No 27-godišnja učiteljica ne vjeruje da će domaća zadaća pomoći djeci.

”Nema dokaza da će domaća zadaća učenicima pomoći da budu bolji. Ja poštujem njihovo vrijeme izvan nastave. Oni naporno rade za mene cijeli dan. Ne moraju ići doma i raditi još na zadaći. To mi ne pokazuje njihove vještine”, tvrdi učiteljica.

Iako cijeni što je domaća zadaća postavljena kako bi se osiguralo da učenici vježbaju ono što su naučili, ona ne vidi svrhu u dodjeli dodatnog posla ako se učenik muči i možda vara kako bi predao zadatak koji je morao napraviti kod kuće.

“Neki od njih idu kući i brinu se o svojoj mlađoj braći i sestrama jer su im roditelji na poslu, neki trebaju ići kući i odspavati, a neki se brinu što će jesti kad dođu kući jer nemaju dovoljno hrane”, dodala je, prenose RTL.

Facebook Komentari