Novi šef KB-a Dubrava: Imamo 60 respiratora, u ovom trenutku ih je dovoljno

Foto: N1

Upravno vijeće smijenilo je ravnatelja KB-a Dubrava Srećka Marušića, a za vršitelja dužnosti imenovan je Ivica Lukšić, voditelj i koordinator primarnog respiracijskog intenzivističkog centra u KB-u Dubrava.

Rekao je da je trenutno u KB-u Dubrava nešto više od 230 bolesnika i da su kapaciteti dosta popunjeni.

“Nije isključena opcija smještanja pacijenata u šatore. Oni su u funkciji, osoblje je pripremljeno. Šatori imaju grijanje i opskrbljeni su kisikom”, rekao je Lukšić na HRT-u.

Kad je riječ o respiratorima, rekao je da ih u ovom trenutku imaju dovoljno.

“Trenutno imamo 60 respiratora, a sutra bismo trebali dobiti još 10″, rekao je i dodao da se u ovom trenutku na respiratorima nalazi 40 pacijenata”, kaže.

Na pitanje kako će se nositi s problemima koji se posljednjih dana događaju oko bolnice, Lukšić je rekao da je to vrlo izazovna situacija.

“Da ne vjerujem u te ljude, ne bih ni pristao biti vršitelj dužnosti. Vjerujem da je velika većina tih ljudi pokazala svoj strah i nerazumijevanje situacije. Oni su pokazali da se boje za svoju perspektivu i treba ih razumjeti. Mnoge od njih poznajem, srećem u bolnici i znam da su to dobri i vrijedni ljudi. Vjerujem da se dobrom informiranošću i korespondirajući sa svima njima to može popraviti”, rekao je i dodao da je njegov glavni interes da se bolesnicima pruži najbolja moguća skrb, prenosi N1.

Share This Article