Muškarac provaljivao i dilao, odredili mu je istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo odredilo istražni zatvor 37–godišnjem serijskom provalniku.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je po primitku kaznene prijave policije od 29. listopada provelo prvu dokaznu radnju ispitivanja 37-godišnjaka, i to zbog počinjenja teških krađa i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime dotični je od siječnja do listopada u četrnaest navrata počinio više kaznenih djela krađe i teške krađe na štetu devet vlasnika kuća za odmor na području Marčane, vlasnika obiteljskih kuća na području Kanfanara i Rovinjskog Sela, potom vlasnika gospodarskih objekata na području Rovinja i Sv. Lovreča, te na štetu kampa na području Rovinja.

Osnovano se sumnja da je u navedenim kaznenim djelima iz objekata uzeo i za sebe zadržao veći broj predmeta na štetu vlasnika.

Osim toga muškarac je 29. listopada u vikendici u kojoj je neovlašteno boravio na području Žminja, bez odobrenja posjedovao i 175 grama marihuane namijenjene daljnjoj prodaji. Zbog svega navedenog i na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Puli, sudac istrage Županijskog suda odredio je 37–godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, pišu 24sata.

Share This Article