Milanović o KB Dubrava i Berošu: Ako ti tata nije liječnik, možeš se ubiti; Banožić je potpuni stranac u MORH-u; Mađarski potrčko je čovjek koji je bio u Savjetu SDP-a

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Koprivnici se obratio novinarima nakon svečane sjednice u povodu Dana grada Koprivnice.

Na pitanje hoće li sudjelovati u Koloni sjećanja u Vukovaru odgovorio je – vrlo rado. ”Nadam se da to neće kontaminirati. 2013. nam nisu dopustili da odemo do groblja, ali primjena sile nije dolazila u obzir. Do zadnjeg trenutka ću gledati kako se razvija, pa ću odlučiti”, rekao je.

Za stanje u KB-u Dubrava rekao je da je to odgovornost ministra i da ljude koji rade treba platiti dvostruko. ”Moja prijateljica ne može tamo na pregled, a ima karcinom. Ako ti tata nije liječnik, možeš se ubiti”, rekao je.

Ponovio je da nema Vijeća za nacionalnu sigurnost jer premijer Plenković ne želi da se održi. Za ministra Banožića rekao je da je potpuni stranac u tom sektoru.

”Robert Hranj je za njega Kissinger, a on ga proziva da ne zna raditi svoj posao. To se tako neće raditi. To tako ne može”, istaknuo je. Rekao je da je problem što je državni tajnik aktivni general.

”To nije kako bi trebalo biti, ali to je HDZ”, rekao je. Za Koordinaciju za domovinsku sigurnost rekao je da nema ovlasti donijeti mjere, pa one koji su donijeli nije ni pogledao. ”To je kobajagi, magla, crnilo, sipa…”, istaknuo je i dodao da mu se premijer nije javio.

Vijeće za nacionalnu sigurnost, podvlači Milanović, treba davati naloge. Ponavlja da premijer krši zakon i maltretira svoje suradnike i tjera ih da krše zakon. ”Ja svoje suradnike nisam maltretirao, ako sam imao nešto za reći letjeli su iz Vlade”, naglasio je šef države.

Nije upoznat sa zahtjevom oporbe za opozivom ministra Tomislava Ćorića zbog afere Krš Pađene i Janaf.

”To je mađarski potrčko, to je čovjek koji je bio u Savjetu SDP-a, a onda otišao u HDZ”, rekao je. Ponovio je da se trebaju promijeniti rokovi u zakonu i da uskočki predmeti trebaju biti gotovi u godinu dana. ”Imaš dokaze? Nemaš dokaze? Gubi se”, rekao je. Podsjetio je da se na razne načine odugovlače.

”Vidoševiću sedam godina vještačenje nije gotovo. Kraće je trajalo Al Caponeu”, zaključio je. Odbacio je teze da brani donedavnog šefa Janafa. ”Svi dobro znaju Dragana Kovačevića i u pozitivnom i u negativnom smislu. I Plenković zna. To je njegov pajdo”, rekao je predsjednik, prenosi dnevniik.hr.

Milanović: Ne sviđa mi se kako neki mediji u BiH opisuju odnos RH i ilegalnih migranata

Milanović opleo po Trumpu: Sretan sam što sam iz Hrvatske jer smo normalna zemlja. Ono što se tamo događa nije normalno

Facebook Komentari