Milanović: Ne sviđa mi se kako neki mediji u BiH opisuju odnos RH i ilegalnih migranata

Screenshot: N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Koprivnici se obratio novinarima nakon svečane sjednice u povodu Dana grada Koprivnice i potvrdio da je razgovarao s austrijskim predsjednikom Alexanderom Van der Bellenom o nedavnom terorističkom napadu u Beču.

– Niti on niti ja nismo izvršna vlast. Ono što se dogodilo je strašno. Radi se o mladom muškarcu koji je to učinio. Njegov stric je živio u Hrvatskoj. To su bili ljudi, po onome što znamo, krajnje umjereni, kazao je Milanović.

Potom je dodao da mu se “ne sviđa način na koji neki mediji u BiH opisuju Hrvatsku i njezin odnos prema ilegalnim migrantima koji pokušavaju preći hrvatsku granicu”.

– U BiH kampiraju tjednima, a onda metodom pokušaja i pogrešaka prođu ili ne prođu. Hrvatska policija ih vraća natrag. Policija to mora raditi, nadam se na što mirniji način. Ali to mora raditi, naglašava Milanović.

Navodi sa su “tekstovi na nekim web portalima intonirani kao da je Hrvatska neprijatelj Muslimana”.

– To je vrlo ružno i potencijalno opasno. Pozivam ih da dođu pameti, a one koji na njih imaju utjecaj, vlasti u BiH, da obrate pažnju na to. Od toga nastaju ovakve stvari koje sam pričao s Van der Bellenom, dodaje.

Izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona su izjave koje od francuskog predsjednika očekuješ. Radi se o pojedinicima i grupama ljudi na koje treba obratiti pažnju, kazao je, prenosi HRT.

Facebook Komentari