Izvanredna konferencija: Mons. Mate Uzinić postaje nadbiskup Riječke nadbiskupije

Dubrovačka biskupija danas održava izvanrednu konferenciju za medije u dvorani sv. Ivana Pavla II. (Poljana Paska Miličevića 4) u Dubrovniku. Na konferenciji za novinare javnosti će se obratiti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Konferencija je počela molitvom.

Na početku je rečeno kako će objaviti vijest da je papa Franjo imenovao nadbiskupom riječke nadbiskupije mons. Matu Uzinića, dosadašnjeg dubrovačkog biskupa. U prijelaznom vremenu će nastavljati upravljati dubrovačkom biskupijom dok se ne odredi njegov nasljednik.

– Da bih mogao slijediti gospodina, moram se odreći svega, to znači i ove biskupije i svih vas koji su mi bili darovani proteklih 10 godina. Htio bih izreći zahvalnost svima u Dubrovačkoj biskupiji, osobitu zahvalnost dugujem svojim prvim suradnicima, svećenicima dubrovačke biskupije i djelatnicima ovdje u biskupiji. Hvala svim vjernicima. Ima ona izreka da je sv. Vlaho drukčiji od drugih svetaca, svi gradovi imaju svoje zaštitnike samo sv. Vlaho svoj grad. Trudio sam se koliko sam mogao, da budem biskup u gradu i ovoj biskupiji. Pomogli ste mi osjećati se kao biskup koji ima svoj grad i svoju biskupiju – rekao je mons. Uzinić, piše Večernji.

Facebook Komentari