Ako imate problema sa srcem, možda je problem u partneru

Mnogi od nas znaju što treba činiti da bismo održali srce zdravim – redovno vježbati, kloniti se određene hrane, održavati zdrav raspored spavanja i slično – no mnogi se i dalje ne mogu nagovoriti na potrebne promjene. Ukoliko to sve radite, a i dalje imate problema sa srcem, možda nije problem u vašim navikama, nego u životnom stilu vašeg partnera/ice.

Nedavno istraživanje na preko 5000 parova pokazalo je da su u gotovo 80% veza sudionici sa partnerima dijelili loše ili “ne baš idealno” zdravlje srca. Otkriveno je i da su se prehrambene navike partnera preklapale 95%, a pušačke 86%. Dakle, ako ste u vezi i vaše je srce ugroženo, možda je vrijeme za timski rad.

– Umjesto da razmišljamo o intervencijama za pojedince, možda bi bilo korisno razmišljati o intervencijama za parove ili cijele obitelji – rekla je dr. Samia Mora, jedna od autorica studije, piše Msn.

Naravno, ako vaš partner nije toliko motiviran kao vi, promjena će možda morati započeti s vama. Budite nadahnuće.

– Važno je da ljudi razmišljaju o tome kako njihovo zdravlje i ponašanje mogu utjecati na zdravlje osobe s kojom žive. Poboljšanje vlastitog zdravlja može pomoći drugima – objašnjava Mora.

Razmislite o tome da s partnerom/icom odvojite vrijeme i zajedno napravite plan za razvijanje rutina zdravih za srce, poput redovitog vježbanja i konzumiranja prave hrane, prenose 24sata.

Facebook Komentari