Vojni analitičar: Izgleda da je prava meta napada u Beču bio bermudski trokut gdje su kafići

Screenshot: Terorist u Beču

Vojni analitičar portala Obris Igor Tabak gostovao je u Novom danu i pričao o terorističkom napadu koji se u ponedjeljak navečer dogodio u Beču.

Kazao je kako nije do kraja jasno je li se radilo o nizu sinkroniziranih napada ili o jednom napadu. “Jučer se prvo čulo o jednom napadu, onda se proširila priča o nizu incidenata koja se pokazala lažnom”, ističe Tabak.

Četiri osobe su zasad mrtve, kaže Tabak.

“Iako je na početku izgledalo da je meta sinagoga, ispalo je da najvjerojatnije nije. Izgleda da je prava meta bio tzv. bermudski trokut gdje se nalaze kafići i restorani. Danas ujutro govori se o lovu na još jednu osobu. Čini se da je počinitelja bilo najmanje dvoje. Jutros je policija ušla u stan jednog od napadača, ali je puno toga još nejasno”, rekao je Tabak.

Rekao je kako je Beč još uvijek prilično zatvoren. “Centar grada bio je blokiran pola sata nakon napada. Gledali su se krovovi i promatrala podzemna željeznica. Tek pred jutro je promet normaliziran. Ministar unutarnjih poslova je objavio tu vezu prema islamskoj državi i da se traži još jednog počinitelja. Puno je tu još posla”, pojašnjava Tabak.

Vrlo brzo su se pojavile snimke napadača

Na početku su se vrlo brzo pojavila snimke napadača, a osobe su bile naoružane automatskim oružjem i pištoljem, kaže Tabak.

“Prvo je došlo do sukoba s policijom, a potom bijega. Izgleda da mu je policija izgubila trag. Osim interventnih i specijalnih policijskih postrojbi, stižu i snage iz drugih dijelova zemlje kako bi pomogli policiji u Beču”, dodaje.

Napominje kako su se tijekom večeri pojavljivale različite snimke.

“Ta snimka četvorice ljudi kod delikatesne robne kuće, u prvom momentu je rečeno da su to dodatni počinitelji koji su se predali, ali je bečki gradonačelnik te informacije demantirao. Puno je informacija koje su se tijekom noći pojavljivale, a onda bi nestale iz javne sfere”, rekao je Tabak, piše N1.

Kurz: Beč je bio meta gnusnog terorističkog napada, vojska je na ulicama

VIDEO, FOTO Užas u centru Beča, teroristički napad na šest mjesta ima ubijenih i ranjenih, traga se za napadačem

Objavljen identitet likvidiranog terorista iz Beča: Rođeni Austrijanac, albanskih korijena

Dva turska MMA borca heroji u kaosu terorističkog napada u Beču, jedan je i ranjen

Facebook Komentari