Pobuna zdravstvenih radnika u Dubravi: Ne damo bolnicu, ne damo pacijente!

Zdravstveni radnici KB-a Dubrava ponovno prosvjeduju, prenosi N1.

Nezadovoljni su već neko vrijeme, zbog stanja u bolnici, zbog organizacije rada, kao i zbog toga što je KB Dubrava postala covid bolnica.

“Oboljeli od covida liječe se u neadekvatnim prostorima, u lošim higijenskim uvjetima, na starim respiratorima, bez infektologa. Pacijenti su učinjeni pacijentima drugog reda”, rekao je jedan od djelatnika KB Dubrava.

“Djelatnici KB Dubrave protestiraju zašto što su pacijente cijelog istočnog dijela grada učinili pacijentima drugog reda. Istok grada ostaje bez akutne bolnice koja hitnom službom pokriva populaciju od oko 350 tisuća stanovnika.”

“Djelatnici KB-a Dubrava učinjeni su zdravstvenim djelatnicima drugog reda”, rekao je Josip Ćurić, predsjednik Povjerenstva za kvalitetu KB Dubrava.

Pozivaju ministra da još jednom preispita svoju odluku o tome da KB Dubrava bude covid bolnica.

“Ne damo bolnicu, ne damo bolnicu”, odjekuje pred KB-om Dubrava. “Ni naše pacijente”, uzvikuju.

“Bolnica je naš drugi dom. Ova bolnica se sustavno uništava, budite uz nas, ne dajte da oduzmu vašu i našu bolnicu”, kazala je jedna sestra.

“Dajemo sve od sebe ovdje, koristimo najmodernije metode liječenja ove bolesti. Svaki dan se borimo za svakog pacijenta. Dajem podršku kolegama. Ima velik broj bolesnika, pomoć je uvijek dobrodošla”, DavidJutrić, specijalist hitne.

“Ovo je težak trenutak za sve nas ovdje, branimo ovu bolnicu ne od neprijatelja, pandemija je tu i to je realnost. va ekipa koja radi ovdje je definitivno sposobna odraditi svoj posao pošteno i korektno. Međutim, jedna sestra ne može njegovati više od 20-ak ili 30-ak pacijenata. Imamo visoku kvalitetu, tako smo navikli raditi. Teško nam je ovo vidjeti jer ne možemo nuditi našim pacijentima ono što smo nudili do sada, a još teže mi pada kada moram nazvati svog pacijenta i reći da je otkazana operacija. Puno doktor i sestara su nas napustili zbog nekih stvar koje nisu bile poštene prema njima, jako mi je teško da je više od 50 posto moje generacije ode iz ove bolnice”, kazao je neurokirurg Fadi Almahariq.

“Moja poruka ministru je da nam da veliku potrebu. Ova bolnica je izvukla deblji kraj. Neka KB Dubravu doživi prijateljski, želimo bolju organizaciju. Neka malo posluša ne samo politiku nego i nas i da potporu djelatnicima”, dodao je.

“Jako sam nesretna i žalosna što trenutno ne operiramo ovdje prvenstveno onkološke bolesnike. Ovo je ustanova u kojoj se radi jako puno onkološke kirurgije, neurokirurgije, abdominalne kirurgije… Ustanova u kojoj se rade transplantacije srca. Veliki udarac za hrvatsko zdravstvo je što ova bolnica već šest mjeseci ne radi svoje uobičajene djelatnosti. Bolesnike koje boluju od covida moramo liječiti kao is ve druge bolesnike. Ovi ljudi su navikli puno raditi, ne samo u koroni. Glavna vrijednost ove bolnice su upravo ovi ljudi, oni su spremni dati sebe za pacijente i za ovu ustanovu. Još nije kasno, ali nemamo još puno vremena. Nije kasno da se organiziramo i za covid i za ne-covid pacijente”, poručila je Antonija Đuzel, abdominalni kirurg.

Facebook Komentari